Business & Finance Τετάρτη 10/11/2021, 11:39
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Trust: Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών 

Ο ανώτατος αριθμός των μετοχών που δύνανται να αποκτηθούν θα είναι μέχρι 195.115 μετοχές

Alpha Trust: Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών 

Ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει πώς θα διαχειρισθεί τις μετοχές που θα αποκτήσει από το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών εξέδωσε η Alpha Trust. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο αριθμός των μετοχών που θα αποκτηθεί θα φθάσει έως και τις 195.115 μετοχές και σε κάθε περίπτωση δεν θα υπερβαίνει το ένα δέκατο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ενώ το πρόγραμμα θα λήξει τον Οκτώβριο του 2023.

Η ανώτατη τιμή αγοράς των μετοχών ορίζεται σε 10 ευρώ ενώ η κατώτατη σε ένα λεπτό του ευρώ (0,01).

Παράλληλα η εταιρεία αναφέρει ότι αναλόγως των συνθηκών, θα αποφασίσει αν θα διαθέσει τις μετοχές στους εργαζόμενους ή θα τις διαγράψει, ενώ βάσει των συγκυριών θα προκύψει και ο τελικός αριθμός των αποκτηθέντων μετοχών. 

Αναλυτικότερα:

«Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “ALPHA TRUST Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων” και τον διακριτικό τίτλο “ALPHA TRUST” ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας στην από 09.11.2021 συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την έναρξη του προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών της Εταιρείας με βάση τις διατάξεις των άρθρων 49 επ. του Ν. 4548/2018, με σκοπό (α) τη δωρεάν διάθεση ιδίων μετοχών σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της Εταιρείας, καθότι ενδέχεται να προκύψει ανάγκη απόκτησης ιδίων μετοχών για κάλυψη στο μέλλον τυχόν νέου προγράμματος δωρεάν διάθεσης ιδίων μετοχών σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της Εταιρείας, με σκοπό π.χ. την επιβράβευσή τους για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων για τη χρήση 2022 και/ή επόμενων χρήσεων ή (β) την ακύρωση των ιδίων μετοχών με αντίστοιχη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας ή (γ) την εν μέρει δωρεάν διάθεση σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού της Εταιρείας και την εν μέρει ακύρωση των μετοχών, σύμφωνα με την από 22.10.2021 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας και με τους εξής όρους:

(α) Ο ανώτατος αριθμός των μετοχών που δύνανται να αποκτηθούν θα είναι μέχρι 195.115 μετοχές, η ονομαστική αξία των οποίων, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών τις οποίες έχει αποκτήσει προηγουμένως η Εταιρεία και διατηρεί, δεν υπερβαίνει το ένα δέκατο (1/10) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

(β) Η ανώτατη τιμή αγοράς των μετοχών ορίζεται σε δέκα ευρώ (10,00€) ενώ η κατώτατη σε ένα λεπτό του ευρώ (0,01€).

(γ) Το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα πραγματοποιηθούν οι αγορές των μετοχών ορίζεται σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες, δηλαδή έως 21.10.2023.

Το εάν η Εταιρεία θα προβεί είτε στη δωρεάν διάθεση των ιδίων μετοχών που θα αποκτηθούν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της Εταιρείας, είτε στην ακύρωση των ιδίων μετοχών, είτε συνδυαστικά σε διάθεση μέρους των ιδίων μετοχών στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της Εταιρείας και σε ακύρωση μέρους αυτών, καθώς και ο τελικός αριθμός των ιδίων μετοχών που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος θα εξαρτηθεί από την εκάστοτε χρονική και οικονομική συγκυρία».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News