Business & Finance Τρίτη 2/11/2021, 19:04
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Pfizer: Άλμα στα έσοδα το γ’ τρίμηνο – Το μήνυμα του Α. Μπουρλά

Pfizer: Άλμα στα έσοδα το γ’ τρίμηνο – Το μήνυμα του Α. Μπουρλά

Σταθερά ανοδική πορεία ακολουθεί η Pfizer, όπως διαφαίνεται και από τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, με άνοδο των εσόδων στα 24,1 εκατ. δολάρια και προσαρμοσμένα κέρδη στο 1,34 δολάρια ανά μετοχή (συμπεριλαμβανομένων και των μετατρέψιμων τίτλων). Τα έσοδα της εταιρείας εξαιρώντας το εμβόλιο της Pfizer – BioNTech, το Comirnaty, ενισχύθηκαν κατά 7% στα 11,1 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία αναμένει πως για ολόκληρο το έτος θα έχει τζίρο μεταξύ 81 και 82 εκατ. δολαρίων και πρσαρμοσμένα κέρδη από 4,13 δολάρια έως 3,18 δολάρια ανά μετοχή. Σε ετήσια βάση, πρόκειται ουσιαστικά για αύξηση 94% και 84% αντίστοιχα.

Pfizer: Άλμα στα έσοδα το γ’ τρίμηνο – Το μήνυμα του Α. Μπουρλά-1

Μεγαλύτερη αύξηση των εσόδων σε ετήσια βάση καταγράφηκε στον τομέα των εμβολίων. Τα έσοδα ανήλθαν σε 1.717 εκατ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο 2020, ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 εκτοξεύθηκαν στα 14,583 εκατ. δολάρια. Όσον αφορά τους πρώτους εννιά πρώτους μήνες του 2021, τα έσοδα από τον κλάδο των εμβολίων διαμορφώθηκαν στα 28.711 εκατ. δολάρια, ενώ το αντίστοιχο ποσό για την περίοδο Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου του 2020 έφτανε τα 4.574 εκατ. δολάρια.

Pfizer: Άλμα στα έσοδα το γ’ τρίμηνο – Το μήνυμα του Α. Μπουρλά-2

Ακολουθεί ο τομέας της Pfizer που ασχολείται με την ογκολογία, τα έσοδα του οποίου ενισχύθηκαν κατά 12% σε τριμηνιαία βάση στα 3.085 εκατ. δολάρια. Έπειτα, βρίσκεται ο κλάδος της παθολογίας με αύξηση 1% το τρίτο τρίμηνο του έτους στα 2.097 εκατ. δολάρια, ο τομέας των φλεγμονών και ανοσολογίας με αύξηση 7% στα 1.094 εκατ. δολάρια και ο τομέας των σπάνιων παθήσεων με αύξηση των εσόδων κατά 16% το τρίτο τρίμηνο του έτους στα 869 εκατ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του τομέα των εμβολίων, άλμα σημείωσε ο τομέας της Pfizer που δραστηριοποιείται στα νοσοκομεία με αύξηση το τρίτο τρίμηνο της τάξης του 32% σε ετήσια βάση, με τα έσοδα να ανέρχονται στα 2.367 εκατ. δολάρια.

Το μήνυμα του Άλμπερτ Μπουρλά

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε: « Ενώ είμαστε περήφανοι για την οικονομική μας απόδοση το τρίτο τρίμηνο, είμαστε ακόμη πιο περήφανοι για το τι αντιπροσωπεύουν αυτά τα οικονοικά αποτελέσματα όσον αφορά το θετικό αντίκτυπο που έχουμε σε ανθρώπινες ζωές σε ολόκληρο τον κόσμο. Για παράδειγμα, περισσότερο από το 75% των εσόδων που καταγράψαμε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 από το Comirnaty προήλθαν από τη χορήγηση σε χώρες εκτός των ΗΠΑ και βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, ώστε να επιτύχουμε το στόχο της διοχέτευσης τουλάχιστον δύο δισεκατομμυρίων δόσεων σε χώρες με χαμηλό και μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα μέχρι το τέλος του 2022 – τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο θα παραδοθεί αυτό το έτος και ένα δισεκατομμύριο το επόμενο, με το ενδεχόμενο να αυξηθούν αυτές οι παραδόσεις, εφόσον οι χώρες αυτές παραγγείλουν περισσότερα για το 2022.»

Στη σχετική ανακοίνωση ο Α. Μπουρλά συνέχισε λέγοντας: «Ένα δισεκατομμύριο αυτών των δόσεων θα χορηγηθούν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ σε μη κερδοσκοπική τιμή, ώστε να δωρηθούν στα φτωχώτερα έθνη του κόσμου δωρεάν. Εξαιρώντας όλα όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο μέλλον, όχι στο παρελθόν μας. Ο απώτερος στόχος μας είναι να βοηθήσουμε να τελειώσει αυτή η πανδημία όσο το δυνατό νωρίτερα, αλλά επίσης να εφαρμόσουμε τα μαθήματα που πήραμε από τη δουλειά μας γύρω από το εμβόλιο σε όλους τους τομείς θεραπείας. Ανυπομονούμε να σας ενημερώσουμε στο μέλλον σχετικά με αυτές τις προσπάθειες.»

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News