Business & Finance Τετάρτη 18/08/2021, 22:35
BUSINESS & FINANCE

Facebook: Διέγραψε δεκάδες λογαριασμούς για παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια

Facebook: Διέγραψε δεκάδες λογαριασμούς για παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια

Περισσότερες από 36 σελίδες με παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια της COVID-19 έκλεισε η Facebook, μετά τις επανειλημμένες συστάσεις του Λευκού οίκου για αυστρότερα μέτρα κατά τις παραπληροφόρησης από τις τεχνολογικές εταιρείς.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει θέσει στο επίκεντρο τις YouTube, Twitter, Google και βέβαια την Facebook για την μετάδοση της παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες τους, η οποία καθυστερεί τους στόχους της εκστρατείας εμβολιασμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέσα Ιουλίου, η Facebook είχε δηλώσει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την αδυναμία επίτευξης των εμβολιαστικών στόχων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Ψηφιακού Μίσους (Center for Countering Digital Hate), μόλις 12 λογαριασμοί είναι οι πηγή των δύο τρίτων της παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια. Μολονότι η Facebook αμφισβήτησε τη μεθοδολογία της έρευνας, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι διέγραψε τουλάχιστον 12 σελίδες και λογαριασμούς στις πλατφόρμες του Facebook και του Instagram, που συνδέονται με αυτούς τους 12 λογαριασμούς.

«Επιβάλαμε επίσηςπρόστιμα σε περίπου 25 επιπλέον σελίδες, γκρουπ ή λογαρισμούς, που συνδέονται με αυτά τα 12 πρόσωπα», ανήρτησε σήμερα σε blog το Facebook. Μεταξύ των πιο δημοφιλών ψευδών πληροφοριών, τις οποίες και μάχεται η αμερικανική κυβέρνηση, είναι η αναποτελεσματικότητα των εμβολίων, οι πεποιθήσεις για μικροτσιπ και οι επιδράσεις στη γονιμότητα των γυναικών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News