Business & Finance Δευτέρα 20/09/2021, 12:50
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Sani/Ikos: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο στην Ισπανία

Sani/Ikos: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο στην Ισπανία

Νέο σημαντικό βήμα ενίσχυσης της παρουσίας του στην Ισπανία πραγματοποιεί ο όμιλος πολυτελών θερέτρων Sani/Ikos. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει συμφωνήσει να προβεί στην εξαγορά του 5αστερου ξενοδοχείου Blau Petro στη Μαγιόρκα έναντι του ποσού των 110 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιευθεί ο ισπανικός όμιλος Grupo Roxa θα διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο στο ξενοδοχείο των 319 κλινών. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε στην εξαγορά του ξενοδοχείου Blau Porto Petro, στην Μαγιόρκα, από την εταιρία Roxa. Ο ελληνικός όμιλος αναμένεται να προχωρήσει σε πλήρη ανακαίνισή του με στόχο την επαναλειτουργία του έως το 2024 με αυξημένη μάλιστα δυναμικότητα 434 κλινών. Θα είναι το δεύτερο πολυτελές συγκρότημα ξενοδοχείων πολυτελείας στην Ισπανία του ομίλου, που τον Ιούλιο άντλησε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ από την έκδοση 6 ετους ομολόγου για να χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις. 

Ο όμιλος Sani/Ikos λειτουργεί συνολικά 10 πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κω, στην Ελλάδα και στην στην Ισπανία. Παράλληλα δύο νέα συγκροτήματα στην Κέρκυρα και το Αλγκάρβε στην Πορτογαλία βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.  

Όπως έχει γράψει το moneyreview.gr σχεδίαζε έως το 2025 να προσθέσει άλλα δύο ξενοδοχεία ένα στην Μαγιόρκα και ένα στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται πως είναι ο πρώτος ελληνικός ξενοδοχειακός όμιλος που με επιτυχία προχώρησε στην ανάπτυξη μονάδα στο εσωτερικό (αυτή στην Ανδαλουσία) και σημειώνει σημαντικές επιδόσεις παρά την πανδημία. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News