Business & Finance Παρασκευή 23/07/2021, 16:33
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΜΕΑ: «Λουκέτο» σε 21 παράνομες ιστοσελίδες λιανεμπορίου

ΔΙΜΕΑ: «Λουκέτο» σε 21 παράνομες ιστοσελίδες λιανεμπορίου

Εντολή για να κλείσουν οριστικά 21 παράνομες ιστοσελίδες έδωσε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωσηοι ιστοσελίδες αυτές εμπλέκονται σε παράνομη εμπορία ή διακίνηση αγαθών και η ΕΕΤΤ είναι υποχρεωμένη να τις διαγράψει οριστικά και αμετάκλητα, καταργώντας την όποια μελλοντική χρήση τους, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πιο αναλυτικά:
«Σε συνέχεια των ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) το τελευταίο χρονικό διάστημα στις φυσικές έδρες ηλεκτρονικών καταστημάτων σε όλη τη χώρα, στα οποία διαπιστώθηκε παράνομη εμπορία ή διακίνηση προϊόντων (απομιμητικών προϊόντων) και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της περ. ζ) της παρ. 2 του άρθρου 10 του ν.4712/2020 (Α΄146), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με το άρθρο 36 ν.4811/2021 (A΄108), η ΔΙΜΕΑ υποδεικνύει εικοσιένα (21) ιστότοπους ηλεκτρονικών καταστημάτων που εμπλέκονται σε παράνομη εμπορία ή διακίνηση αγαθών, προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία υποχρεούται να τους διαγράψει οριστικά και αμετάκλητα, καταργώντας την όποια μελλοντική χρήση της διαγραφείσας διεύθυνσης ιστοσελίδας (url), κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης του εθνικού δικαίου.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται εντατικά σε όλη την επικράτεια».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News