Business & Finance Τετάρτη 21/07/2021, 17:30
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Prodea: Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των ομολόγων στο Χ.Α.

Prodea: Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των ομολόγων στο Χ.Α.

Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση των ομολόγων της Prodea Investments στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου συνολικά αντλήθηκαν 300 εκατ. ευρώ. Την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κήρυξαν ο Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, εκτελεστικός πρόεδρος ΔΣ και πρόεδρος της Επενδυτικής Επιτροπής, και ο Άρις Καρυτινός, διευθύνων συμβουλος της Prodea Investments.

Οι τράπεζες που είχαν αποκτησει τα ομόλογα και λειτούργησαν ως ανάδοχοι της διαδικασίας προτού ξεκινήσει η διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο είναι η Τράπεζα Πειραιώς με 11.881 ομολογίες, η Alpha Bank με 9.901 ομολογίες και η Optima Bank με 7.921 ομολογίες.

Υπενθυμίζεται ότι η ζήτηση των επενδυτών έφθασε τα 554,24 εκατ. ευρώ και υπερκάλυψε την προσφορά κατά 1,85% φορές, με το 65,5% των ομολόγων να αποκτάται από ιδιώτες επενδυτές και το υπόλοιπο 34,5% από θεσμικούς.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Διοίκησης και τα στελέχη της Prodea, ο Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, συνεχάρη όλους όσους συνεβαλαν στην επιτυχία διάθεσης της έκδοσης του πράσινου ομολόγου. Από την πλευρά του ο ‘Αρις Καρυτινός έκανε λόγο για μία σημαντική ημέρα και μία μεγάλη επιτυχία της Prodea Investments.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News