ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vivartia: Επενδύσεις στην εστίαση με το βλέμμα στα αεροδρόμια

Vivartia

Η προσδοκία για αύξηση του τουρισμού, η ανακαίνιση των αεροδρομίων, αλλά και η νέα πνοή που έχει δώσει στη Vivartia το γεγονός ότι πλέον βρίσκεται υπό τον έλεγχο του fund CVC Capital οδηγούν σε νέες επενδύσεις στον κλάδο εστίασης του ομίλου. Το σύνολο των επενδύσεων για τη δημιουργία νέων σημείων πώλησης σε τρία αεροδρόμια και σε αυτοκινητοδρόμους ανέρχεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε 3,5 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις αυτές έρχονται μάλιστα μετά από μία περίοδο που ο κλάδος της εστίασης και του τουρισμού επλήγησαν ιδιαιτέρως με τη Vivartia, μάλιστα, να λαμβάνει την απόφαση να εγκαινιάσει το 2020 υπηρεσία delivery για τα εστιατόρια La Pasteria.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των νέων σημείων του ομίλου στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Σαντορίνης και Μυκόνου. Στο νέο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, ο όμιλος θα λειτουργήσει – επιπλέον των υφιστάμενων – 5 διαφορετικά σήματα – προτάσεις (concepts). Εκτός από το γνωστό Flocafé Espresso Room, παρουσιάζει το νέο Pasteria del Mondo, μια διαφορετική εκδοχή αυθεντικής Ιταλικής κουζίνας, η οποία εκτός από τις κλασικές προτάσεις περιλαμβάνει συνταγές με βάση το κρέας, καθώς και μια πλήρη λίστα κρασιών με Ελληνικές και διεθνείς ετικέτες.

Επιπλέον, στο νέο αεροδρόμιο «Μακεδονία» φτάνει το ιταλικό Bistro dei Cavalieri μετά από μια επιτυχημένη πορεία στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Μυκόνου. Η γκάμα των σημείων συμπληρώνεται από τα νέα σήματα Fabrica και Seed & Nuts, τα οποία θα διαθέτουν κυρίως αρτοσκευάσματα και υγιεινά σνακς αντιστοίχως.

Για το αεροδρόμιο της Μυκόνου, ο Όμιλος έχει σχεδιάσει το νέο πολυτελές resto-bar El Pelicano, με μια ευρεία γκάμα, από snacks με τοπικά υλικά μέχρι ιδιαίτερες γεύσεις sushi, πρωτότυπα cocktails, καθώς και μια αξιόλογη λίστα ελληνικών κρασιών.  Πρόκειται για κατάστημα πλήρως εναρμονισμένο με το ιδιαίτερο σχεδιαστικό ύφος του εξωτερικού χώρου του αεροδρομίου, το οποίο θυμίζει περιστερώνα. Τέλος, στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης παρουσιάζονται δύο νέες προτάσεις: το μοντέρνο resto-bar Bonheur και το ατμοσφαιρικό και πολυτελές κοκτέιλ εστιατόριο Caldera.

Σημαντική είναι η αναβάθμιση και των δύο ΣΕΑ της Νέας Οδού στην περιοχή του Σχηματαρίου, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε ριζική ανακαίνιση. Στο ρεύμα προς Λαμία, ο σταθμός φιλοξενεί ένα πλήρως ανακαινισμένο Everest, το εστιατόριο με ελληνική κουζίνα Herbs & Olives και το Forno Luca με ιταλικά σνακς και καφέ. Στο ρεύμα προς Αθήνα, στον σταθμό που αναμένεται να λειτουργήσει ξανά εντός του Ιουνίου, θα μπορεί κανείς να βρει ένα εντελώς ένα Goody’s Burger House και τη νέα πρόταση του Ομίλου στην κατηγορία του αρτοπωλείου, το Grain de Blé.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News