Business & Finance Τετάρτη 3/03/2021, 19:32
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Σε tweet α λα Μασκ ο Xέρμπερτ Ντίες ανακοινώνει το νέο «ορόσημο» της VW

Σε tweet α λα Μασκ ο Xέρμπερτ Ντίες ανακοινώνει το νέο «ορόσημο» της VW

Οταν η χρηματιστηριακή αξία της Volkswagen πέρασε σήμερα το ορόσημο των 100 δισ.ευρώ για πρώτη φορά από το 2015, ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Χέρμπερτ Ντίες, χρησιμοποίησε το Twitter, αντιγράφοντας το στυλ του Ελον Μασκ της Τesla, για να το διατυμπανήσει.

Η μετοχή της VW έκανε άλμα 6%, από τη στιγμή που η επενδυτική τράπεζα UBS αύξησε το στόχο για την τιμή μετοχής της κατά 50% και εκτίμησε ότι νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της VW θα ανταγωνιστεί την κυριαρχία της Tesla στην αγορά μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα. Ο Χέρμπερτ Ντίες μετέφερε τα αισιόδοξα σχόλια της UBS στο Twitter και μοιράστηκε την είδηση για το νέο ορόσημο που πέρασε η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας του μέσα από την γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συναλλασσόμενοι αντέδρασαν θετικά κάνοντας σύγκριση με τον Ελον Μασκ της Tesla που συχνά χρησιμοποιεί το Twitter για να παρουσιάζει τα προϊόντα και τις δραστηριότητες της εταιρείας του, για να κάνει ανακοινώσεις για τα κρυπτονομίσματα και για άλλες τεχνολογίες. Ο Ντίες έστειλε το πρώτο tweet του κάνοντας χρήση του tag «@Herbert_Diess» πριν από δύο περίπου μήνες και έκτοτε έχει στείλει 51 tweets. Αν και κατάφερε να προσελκύσει περίπου 25.000 followers, ο Μασκ τον ξεπερνά κατά πολύ με τα 48,3 εκατομμύρια που διαθέτει. Το γεγονός ωστόσο ότι άνοιξε δικό του λογαριασμό πέραν του επίσμου της VW είναι σαν λέει «Είμαστε εδώ», αναφέρει Γερμανός trader.

Παρά την πρόσφατη άνοδο της τιμής μετοχής της – έχει ενισχυθεί 20% από τις αρχές του έτους έως σήμερα – η κεφαλαιοποίηση της VW κυμαίνεται μόλις στο ένα-έκτο της αντίστοιχης της Tesla. Η μετοχή της διαπραγματεύεται σε μία σχέση 7,5 φορές πάνω από τα προσδοκώμενα κέρδη σε ορίζοντα 12μήνου. Πιθανότατα, ο ρόλος της στη μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης να μην έχει πλήρως προεξοφληθεί, όπως αναφέρουν αναλυτές. 

Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της Tesla διαπραγματεύεται σε επίπεδα 160 φορές υψηλότερα από τα προσδοκώμενα κέρδη, επίπεδα που θεωρούνται ότι βρίσκονται σε περιοχή «φούσκας». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News