Business & Finance Παρασκευή 12/04/2024, 07:19
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Zeus International Hotels & Resorts: Οι εξαγορές σε Μιλάνο και Θεσσαλονίκη και το επενδυτικό πλάνο του 2024

Zeus International Hotels & Resorts: Οι εξαγορές σε Μιλάνο και Θεσσαλονίκη και το επενδυτικό πλάνο του 2024

Τζίρο €70 εκατ. και EBITDA €30-€35 εκατ. έχει θέσει ως στόχο για τη φετινή χρονιά η Zeus International Hotels & Resorts, όπως υποστήριξε χθες ο CEO, Χάρης Σιγανός.

Αυτά τα μεγέθη αφορούν τα ιδιόκτητα ξενοδοχεία του ομίλου, ο οποίος πέρυσι εμφάνισε πωλήσεις €50 εκατ. και ΕBITDA €22-23 εκατ.

O όμιλος προχώρησε στην υλοποίηση επενδύσεων για την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών της υποδομών και υπηρεσιών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου έχει παρουσία σε Ιταλία, Ρουμανία και Κύπρο. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι πέρυσι επενδύθηκαν περισσότερα από €80 εκατ.

Zeus International Hotels & Resorts: Οι εξαγορές σε Μιλάνο και Θεσσαλονίκη και το επενδυτικό πλάνο του 2024-1

 

Όπως ανέφερε ο κ. Σιγανός, μαζί με τις αναπτύξεις, ο όμιλος πλέον διαθέτει σήμερα 2.600 δωμάτια – τα οποία ξεπερνούν τα 4.000 με τα υπό διαχείριση ξενοδοχεία – και 8.500-9.000 κλίνες. Τα τελευταία επτά χρόνια δηλαδή ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης ανέρχεται σε 500-600 δωμάτια ή 1.200-1.300 κλίνες.

Η διοίκηση της Zeus International στάθηκε στην εξαγορά δύο νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε Ιταλία και Ελλάδα, του Dolce Milan Malpensa στο Μιλάνο και του Lazart Hotel Trademark Collection by Wyndham στη Θεσσαλονίκη αλλά και τις επεκτάσεις και ανακαινίσεις στα επιπλέον ιδιόκτητα ξενοδοχεία της, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Zeus International Hotels & Resorts: Οι εξαγορές σε Μιλάνο και Θεσσαλονίκη και το επενδυτικό πλάνο του 2024-2

 

Παράλληλα, η Zeus International έχει σταθερό προσανατολισμό στην απόκτηση ιδιόκτητων ακινήτων ή μακροχρόνιων μισθώσεων, έχοντας πρόσφατα εξαγοράσει και το εξαώροφο κτήριο όπου στεγάζονται σήμερα τα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα.

Επενδυτικό πλάνο

Σύμφωνα με τον κ. Σιγανό, η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου του ομίλου με τα δύο νέα ιδιόκτητα ξενοδοχεία αποτελεί βασική ενέργεια της στρατηγικής του ανάπτυξης, βάσει του οποίου προκρίνεται η διεύρυνση του αποτυπώματός του στην ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά. Σε αυτό το πλαίσιο, το επενδυτικό πλάνο της Zeus International προβλέπει την αναβάθμιση του Dolce Milan Malpensa, με ορίζοντα υλοποίησης το 2025, ενώ ήδη υλοποιεί την ριζική ανακαίνιση του Opera Hotel στη Ρουμανία.

Zeus International Hotels & Resorts: Οι εξαγορές σε Μιλάνο και Θεσσαλονίκη και το επενδυτικό πλάνο του 2024-3

 

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ξενοδοχεία του ομίλου στην Ελλάδα, η Zeus International ολοκληρώνει τη ριζική ανακαίνιση του πρόσφατα αποκτηθέντος Ammos Luxury Resort, στην Κω, το οποίο αναβαθμίζεται σε θέρετρο 5 αστέρων με στόχο να προσφέρει υπηρεσίες υψηλοτάτων προδιαγραφών. Η ανακαίνιση θα συνεχιστεί και κατά το επόμενο έτος, με την προσθήκη νέων δωματίων και ιδιωτικών πισινών.

Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και η ανακαίνιση και επέκταση των εγκαταστάσεων του μοναδικού Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, με τη δημιουργία Water Park και Adventure Park, στο Dolce Attica Rivera, με τη δημιουργία Aqua Park και Adventure Park και στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay με τη δημιουργία 35 δωματίων με ιδιωτικές πισίνες, φτάνοντας στα 343 δωμάτια, βίλες και μπανγκαλόου, ένα νέο εστιατόριο, αγγίζοντας τα 11 συνολικά εστιατόρια και bar, και ένα μοναδικό σε σχεδιασμό και μέγεθος Waterpark, από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα.

 

Zeus International Hotels & Resorts: Οι εξαγορές σε Μιλάνο και Θεσσαλονίκη και το επενδυτικό πλάνο του 2024-4

 

Προτεραιότητα

Γενικότερα, οι επεκτάσεις στα υφιστάμενα ξενοδοχεία που έχει στο χαρτοφυλάκιο της, αποτελεί προτεραιότητα για την Zeus, με τον κ. Σιγανό να υπογραμμίζει ότι “τα ξενοδοχεία που έχουμε εξαγοράσει έχουν επεκτασιμότητα. Π.χ. στην Κω έχουμε αγοράσει και τη διπλανή έκταση, με στόχο την επόμενη διετία να αυξήσουμε τα δωμάτια στο Ammos σε 250. Και στην Χαλκιδική αγοράσαμε επικείμενη έκταση στο Azul και έχουμε άδεια για ακόμη 160 bungalows και βίλες, ένα project που επίσης θέλουμε να ολοκληρώσουμε μέσα στην επόμενη διετία. Και στο Mirabello υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης”.

Βέβαια ο κ. Σιγανός υπογράμμισε ότι εκτός από τις επεκτάσεις, “τα…ραντάρ μας είναι ανοιχτά και κοιτάζουμε και νέους προορισμούς”.

Ο όμιλος Zeus έχει πάνω από 4.000 δωμάτια, βίλες και μπανγκαλόου σε κατηγορίες 5 αστέρων City, Resort και Boutique τύπους ξενοδοχείων, της Μεσογείου και της Ανατολικής Ευρώπης. Διαθέτει ιδιόκτητα ξενοδοχεία σε Κρήτη, Χαλκιδική, Μιλάνο, Λευκωσία και Βουκουρέστι.

Zeus International Hotels & Resorts: Οι εξαγορές σε Μιλάνο και Θεσσαλονίκη και το επενδυτικό πλάνο του 2024-5

Από το 2014, ο όμιλος ανέλαβε τη λειτουργία, διαχείριση και ανάπτυξη τουριστικών έργων και πολυτελών καταλυμάτων λαμβάνοντας βραβεία και διακρίσεις ως κορυφαίος τουριστικός όμιλος στην ελληνική οικονομία. Ανάμεσα σε άλλες, ξεχωρίζει η συνεργασία με τον όμιλο Wyndham, τη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων παγκοσμίως, ενώ παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε απαιτητικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης:

Zeus International: Εξαγορά δύο ξενοδοχειακών μονάδων και ενός κτιρίου γραφείων

Από τους μονόκερους στα ζόμπι: Οι startups ξεμένουν από χρόνο και χρήμα

Ήλιος, θάλασσα και εξαγωγές, οι «κινητήριες δυνάμεις» του ευρωπαϊκού Νότου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News