ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία Spitogatos-IMS: Πώς θα «ξεφοβηθούν» οι Έλληνες τα δάνεια

Συνεργασία Spitogatos-IMS: Πώς θα «ξεφοβηθούν» οι Έλληνες τα δάνεια

Έντονη επιφυλακτικότητα απέναντι στα στεγαστικά δάνεια δείχνουν οι Έλληνες μετά την οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα πλέον μόλις μία στις πέντε αγοραπωλησίες ακινήτων να γίνεται με τραπεζική χρηματοδότηση, παρότι τα μισθώματα στη χώρα ανέρχονται σε ιστορικά υψηλά. Σε αυτό το μεγάλο «κενό» της αγοράς στοχεύει η επένδυση του Spitogatos στην IMS, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της μεσιτείας πιστώσεων.

Απώτερος σκοπός της εμπορικής τους συνεργασίας, η οποία ανακοινώθηκε χθες, είναι η αύξηση των αγοραπωλησιών με στεγαστικό δάνειο, όπως δήλωσε στο MR ο CEO του Spitogatos κ. Δημήτρης Μελαχροινός, επισημαίνοντας ότι ανοίγουν πολλά πεδία νέων ευκαιριών. Συγκεκριμένα, ο Spitogatos εισέρχεται στην αγορά της διαμεσολάβησης, στο πλαίσιο της οποίας ο εν δυνάμει δανειολήπτης ενημερώνεται πλήρως για τους όρους του δανείου και το επίπεδο του ρίσκου ανάλογα με την περίπτωσή του. Έτσι, η εταιρεία στοχεύει στη διεύρυνση αυτού του είδους προσωποποιημένων υπηρεσιών στο πολύ μεγάλο πελατολόγιό της.

Εκτός αυτού, ο κόσμος που στρέφεται στο δάνειο, κατά κανόνα έχει βρει ήδη ακίνητο και βρίσκεται στη φάση της «απόφασης». Ωστόσο, ο χρήστης του Spitogatos είναι πιθανότερο να βρίσκεται σε πιο πρώιμο στάδιο αναζήτησης, δηλαδή στη φάση που απλώς ενδιαφέρεται. Μέσω της νέας συνεργασίας με την IMS, η οποία θα μεσολαβεί ανάμεσα στον πελάτη και την εκάστοτε τράπεζα, το κοινό αυτό θα επικοινωνήσει νωρίς με κάποιον ειδικό και είναι πιθανό να ψάξει λίγο πιο συνειδητοποιημένα, τονίζει ο κ. Μελαχροινός.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι Έλληνες μπορεί να «ξεφοβηθούν» τα δάνεια, σημειώνει στο MR ο κ. Μελαχροινός, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής των υπηρεσιών διαμεσολάβησης και στις ξένες αγορές της Ευρώπης, όπου δραστηριοποιείται. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως παρότι πρόκειται για μία άκρως διαδεδομένη υπηρεσία στο εξωτερικό, η μεσιτεία πιστώσεων στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μια πολύ περιορισμένη αγορά, στην οποία αναλογεί μόλις το 13% περίπου των εκταμιεύσεων δανείων. 

Τραπεζική παιδεία

Όπως επιβεβαίωσε στο MR ο κ. Κυριάκος Καμπούρης, CEO της IMS, οι Έλληνες είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι στα δάνεια και παρότι έχουν αρχίσει να εμφανίζονται κάποια σημάδια «δειλής» ανόδου στα στεγαστικά το τελευταίο διάστημα, τα νούμερα εξακολουθούν να είναι χαμηλά.

Ο κ. Καμπούρης επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί κάποιες παρανοήσεις γύρω από το ύψος των επιτοκίων δανεισμού, επισημαίνοντας ότι μεγάλο μέρος των νέων στεγαστικών χορηγείται με σταθερό επιτόκιο πέριξ του 4% ανάλογα βέβαια με την περίπτωση και τον χρόνο. Πάντως, ανάμεσα στις υπηρεσίες που προσφέρει η IMS είναι η ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του ενδιαφερόμενου.

«Διαμορφώνουμε μια τραπεζική παιδεία στον εν δυνάμει δανειολήπτη», τόνισε ο κ. Καμπούρης, συμπληρώνοντας πως μέσω της συνεργασίας με την Spitogatos η έννοια του δανείου μπορεί να γίνει πιο «οικεία» στον Έλληνα.

Διαβάστε επίσης:

Spitogatos: Συνεργασία με την IMS για εκδόσεις στεγαστικών δανείων

Ακίνητα: Οι ιδιοκτήτες προτιµούν την πώληση από την ενοικίαση

Ακίνητα: Άλμα 60% στις τιμές κατά μέσο όρο την τελευταία 6ετία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News