ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Σε βιοκλιματικό κτήριο γραφείων μετατρέπεται πρώην βιομηχανικό ακίνητο στον Ταύρο

Σε βιοκλιματικό κτήριο γραφείων μετατρέπεται πρώην βιομηχανικό ακίνητο στον Ταύρο

Στην αναβάθμιση ενός κενού πρώην βιομηχανικού ακινήτου σε βιοκλιματικό κτήριο γραφείων προχωράει η Hellenic Properties σε συνεργασία το ελληνικό fund Sirec Energy που επικεντρώνεται σε επενδύσεις που υιοθετούν τα κριτήρια ESG. Το πρώτο αυτό κοινό έργο των δύο σχημάτων, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, αφορά ένα πρώην βιομηχανικό κτίριο στον Ταύρο, πολύ κοντά στον σταθμό της γραμμής 1 του μετρό στην Καλλιθέα, συνολικής έκτασης 5.200 τ.μ. Αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση στα τέλη του 2026 και στόχος είναι η πιστοποίησή του στο πρότυπο LEED.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την συνεργασία μας με τη Sirec Energy, πρωτοπόρο στον κλάδο των πράσινων επενδύσεων. Η συνεργασία εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική μας για τον εκδημοκρατισμό των πράσινων κτιρίων στην Ελλάδα, δηλαδή να φέρουμε στην αγορά πράσινα κτίρια γραφείων προσιτά στο 90% των ελληνικών επιχειρήσεων, με μεσοσταθμικά 25% χαμηλότερα μισθώματα, από τα υψηλότερα μισθώματα πράσινων κτιρίων σήμερα στην Αθήνα», σημειώνει ο Ερρίκος Αρώνες, διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Properties.

To υπό ανάπτυξη κτίριο εκτείνεται σε 1.400 τ.μ. ανά όροφο. Μπορεί να μισθωθεί είτε ολόκληρο, είτε τμηματικά «και προσφέρεται για τη χρήση που το προτείνουμε», τονίζει ο ίδιος.

Μιλώντας για τη συνεργασία με τη Sirec Energy, ο Ερρίκος Αρώνες εξήγησε ότι τα έργα της Hellenic Properties εμπίπτουν στον πυλώνα επανάχρησης του κτιριακού αποθέματος και την αναβάθμισή τους σε πράσινα. Το πρώτο αυτό νέο έργο είναι μία από τις τουλάχιστον τρεις επενδύσεις που θα γίνουν από κοινού μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

«Ο λόγος που μπορούμε να προσφέρουμε πιο προσιτό μίσθωμα είναι η επανάχρηση του υφιστάμενου κτιρίου-κελύφους, που στην προκειμένη περίπτωση στον Ταύρο είναι πρώην βιομηχανικό και δεν χρειάζεται στατικές ενισχύσεις. Επίσης, είναι συνάρτηση και της περιοχής, ως entry point. Το έργο αυτό είναι μέρος του συνολικού των 35.000 τετραγωνικών μέτρων γραφειακών χώρων που θέλουμε να φτάσουμε σε ανάπτυξη εντός του 2024», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Properties, Ερρίκος Αρώνες.

Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο έργο συμμετοχή είχε και η εταιρεία συμβούλων ακινήτων Atria Property Services.   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News