ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι ετοιμάζει η Σκλαβενίτης στο πρώην εργοστάσιο της Πίτσος – Οι κινήσεις στην Κύπρο

Τι ετοιμάζει η Σκλαβενίτης στο πρώην εργοστάσιο της Πίτσος – Οι κινήσεις στην Κύπρο

Στην ίδρυση της “Πίτσος Διαχείριση Ακινήτων Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία” προχώρησε ο Όμιλος Σκλαβενίτη, μία κίνηση η οποία συνδέεται με την αξιοποίηση του ακινήτου εντός του οποίου βρίσκεται το εργοστάσιο της BSH στου Ρέντη, που είχε εξαγοράσει ο όμιλος στα τέλη της περασμένης χρονιάς.

Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις στις οποίες λειτουργούσε από το 1959 έως τον Απρίλιο του 2021 το εργοστάσιο της Πίτσος. Το ακίνητο βρίσκεται στον Άγιο Ι. Ρέντη, στην οδό Παρνασσού 8, η συνολική επιφάνεια των ορόφων είναι 53.399 τ.μ. και έχει ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο έκτασης 51.845,86 τ.μ.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο σύστασης της εταιρείας στο ΓΕΜΗ, το μετοχικό κεφάλαιο της νεοσυσταθείσας εταιρείας, μοναδικός μέτοχος της οποίας είναι η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης (ΕΥΣ), ανέρχεται σε €300.000.
Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι στον σκοπό της εταιρείας περιλαμβάνονται:

 • η εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακίνητων
 • άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας
 • ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων
 • δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων
 • εγκαταστάσεις γυμναστικής
 • εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων
 • κατασκευαστικές εργασίες κτιρίων για κατοικίες και μη
 • μεσιτικά γραφεία ακίνητων
 • οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων
 • υπηρεσίες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης
 • υπηρεσίες θεατρικών αιθουσών
 • υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο ταχείας εξυπηρετήσεως (φαστ φουντ), με παροχή σερβιρίσματος
 • υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο, ταβέρνα, ψαροταβέρνα, ψησταριά, με ζωντανή μουσική από ορχήστρα τριών τουλάχιστον
 • υπηρεσίες στεγασμένων χώρων άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων
 • υπηρεσίες ταξιθέτησης κοινού σε θέατρα και κινηματογράφους
 • υπηρεσίες υπαίθριων χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, άλλες αθλητικές δραστηριότητες, υπηρεσίες χώρων στάθμευσης

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πώς θα χρησιμοποιήσει ο όμιλος Σκλαβενίτη το συγκεκριμένο ακίνητο, ωστόσο εκεί αναμένεται να δημιουργηθεί παραγωγική μονάδα, όπου θα συγκεντρωθούν τα εργοστάσια τροφίμων του. Επίσης, μέρος του ακινήτου μπορεί να αξιοποιηθεί και για κέντρο διανομής (logistics center).

Άρτεμις Διαχείρισης Ακινήτων

Θυμίζουμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι τα αδέλφια Σκλαβενίτη συνέστησαν την Άρτεμις Διαχείρισης Ακινήτων, με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του ομίλου. Η νέα εταιρεία ξεκίνησε με μετοχικό κεφάλαιο €60.000, το οποίο κατέβαλαν ισομερώς οι Γεράσιμος, Μαρία και Βασιλική.

Τα projects σε Μαγούλα και Μπουγάζι

Στο μεταξύ, με “εξαιρετικά γοργούς ρυθμούς” προχωρά το project της Ten Brinke στην Μαγούλα για λογαριασμό του ομίλου Σκλαβενίτη.
Το υπό κατασκευή βιομηχανικό κτήριο μικτής χρήσης, σε οικόπεδο έκτασης περίπου 42.000 τ.μ., αποτελείται από δύο κτηριακούς όγκους, σε επαφή μεταξύ τους: τον ήδη στεγασμένο στο βάθος και τον μπροστινό, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.
Το έργο αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2024. Εκεί, θα παράγονται τα έτοιμα γεύματα της Σκλαβενίτης. Στο πατάρι θα βρίσκεται η παραγωγή και κάτω τα logistics.

Επίσης, τον περασμένο μήνα η εταιρεία έλαβε προέγκριση οικοδομικής άδειας από το Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγή χρήσης ακινήτου από αποθήκη σε βιομηχανική μονάδα αρτοζαχαροπλαστικής. Το ακίνητο βρίσκεται στην Επαρχιακή Οδό Μαρκοπούλου-Καλυβίων (Περιοχή Μπουγάζι ή Ρίζα Γκιάκου). Το εμβαδόν του οικοπέδου είναι 12.776,39 τετραγωνικά μέτρα και το εμβαδόν δόμησης κτιρίου 3.957,65 τετραγωνικά μέτρα. Ακόμη, η προέγκριση κάνει λόγο για κτίριο δύο ορόφων, με μέγιστο ύψος 8,34 μέτρα και 10 θέσεις στάθμευσης. Η προέγκριση ισχύει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2026.

Κινήσεις επέκτασης σε Ελλάδα και Κύπρο

Στην Ελλάδα την τελευταία διετία η αλυσίδα ενισχύει συνεχώς το δίκτυο της, είτε ανακαινίζοντας καταστήματα, είτε προχωρώντας σε εξαγορές, με πιο πρόσφατες τις:

 • Γέγος στην Ανατολική Αττική
 • SEP Παπαδόπουλος στα Ιωάννινα
 • AS Agora στην Θεσσαλία

Το δίκτυο της Σκλαβενίτης αριθμεί 454 καταστήματα στην Ελλάδα, 4 Κέντρα Διανομής Παραγγελιών eMarket και 7 Κέντρα Διανομής στην Ελλάδα, ενώ συνολικά ο όμιλος διαθέτει 525 Καταστήματα.

Η αλυσίδα συνεχίζει να αναπτύσσεται και φέτος με υψηλότερους ρυθμούς από την αγορά, κερδίζοντας υψηλότερα μερίδια.

Ο κορυφαίος λιανεμπορικός όμιλος της χώρας κοιτάζει και αγορές εκτός Ελλάδας. Ειδικότερα, στην Κύπρο, βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο αλυσίδες της χώρας για πιθανή συνεργασία ή εξαγορά.
Διαθέτοντας 18 καταστήματα (τα πρώην Carrefour) στην Κύπρο, η Σκλαβενίτης προσβλέπει σε σημαντική ενίσχυση μεριδίου της στην εκεί αγορά τα επόμενα χρόνια, ιδίως σε περιοχές όπου δεν έχει έντονη παρουσία.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει 8 καταστήματα στη Λευκωσία, 2 στην Πάφο, 5 στη Λεμεσό, 2 στη Λάρνακα και 1 στο Παραλίμνι.
Η Σκλαβενίτης σχεδιάζει να προχωρήσει και σε ανακαινίσεις των καταστημάτων της στην Κύπρο, θέλοντας να βελτιώσει περισσότερο την εμπειρία του πελάτη.

Διαβάστε επίσης:

Τα τουριστικά ρεκόρ έχουν «φουντώσει» την μάχη των retailers στα νησιά

Σούπερ μάρκετ: Στα υπερμάρκετ μεταφέρεται η μάχη των μεριδίων αγοράς

Σκλαβενίτης: Αύξηση αποδοχών και παροχών – Στα 900 ευρώ ο βασικός μισθός

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News