ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Πετρόπουλος: Οι νέες συμφωνίες που ανέβασαν τον τζίρο στα 213,5 εκατ. ευρώ

Π. Πετρόπουλος: Οι νέες συμφωνίες που ανέβασαν τον τζίρο στα 213,5 εκατ. ευρώ

Ανάπτυξη 36,7% εμφάνισε ο όμιλος Π. Πετρόπουλος το 2023, με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε €213,5 εκατ. ενώ τα καθαρά της κέρδη ενισχύθηκαν σε ποσοστό 23,1%, ξεπερνώντας τα €8 εκατ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, όλες σχεδόν οι Επιχειρηματικές Μονάδες παρουσίασαν αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας. Οι εξωτερικές συνθήκες της αγοράς βελτιώθηκαν, καθώς αποκαταστάθηκαν, αν και όχι πλήρως, τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οι πωλήσεις ανά κατηγορία (σε €χιλ.)

  • Επιβατικά αυτοκίνητα: 84.278
  • Αγροτικά μηχανήματα: 28.293
  • Μπαταρίες & αξεσουάρ: 27.764
  • Φορτηγά & λεωφορεία: 24.849
  • Ελαφρά φορτηγά: 16.506
  • Ηλεκτρογεννήτριες: 11.264

Νέες δραστηριότητες

H Π. Πετρόπουλος ανέλαβε ως εισαγωγέας των μοτοσυκλετών KTM, Husqvarna, GasGas και MV Agusta για την ελληνική αγορά, μετά από σχετική συμφωνία που υπέγραψε με τις αντίστοιχες εταιρείες, μέλη του ομίλου PIERER Mobility AG. Ο όμιλος PIERER Mobility AG είναι από τους κορυφαίους κατασκευαστές μηχανοκίνητων δίτροχων στην Ευρώπη, διαθέτοντας στην αγορά την πλήρη σειρά premium μοτοσυκλετών KTM, Gasgas και Husqvarna.

Επίσης, ξεκίνησε η αντιπροσώπευση των αγροτικών ελκυστήρων Hattat, ως µία προσιτή και αξιόπιστη λύση για εργασίες σε οπωρώνες, αμπελώνες και ελαιώνες.

Τέλος, η Επιχειρηματική Μονάδα Καινοτομίας – “Innovation Business Unit” προχωράει στη σταδιακή υλοποίηση του project EcoShift που εστιάζει σε λύσεις ηλεκτροκίνησης, αποθήκευσης ενέργειας και ανακύκλωσης με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και εντός του 2024 θα είναι έτοιμο προς διάθεση το ηλεκτρικό σκούτερ δικής της σχεδίασης και κατασκευής.

Επενδύσεις

Οι επενδύσεις σε πάγια ανήλθαν περίπου σε €4,68 εκατ., εκ των οποίων €2,55 εκατ. αφορούσαν την νέα επένδυση του EcoShift project και τα υπόλοιπα κυρίως υλικοτεχνική υποδομή και κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας. Για το 2024 έχουν προϋπολογισθεί επενδύσεις €2,2 εκατ., εκ των οποίων €1,8 εκατ. αφορούν την συνέχιση της επένδυσης στο EcoShift project.

Προοπτικές

Το 2024, αν και το εξωτερικό περιβάλλον παραμένει απρόβλεπτο, όλες οι Επιχειρηματικές Μονάδες προβλέπουν ισχυρή ανάπτυξη, με τις πωλήσεις να φτάνουν σε νέα ιστορικά υψηλά. Η εταιρεία, όπως αναφέρεται, “βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση για να βρούμε ευκαιρίες επέκτασης των δραστηριοτήτων μας σε νέες αγορές, προϊόντα και καινοτόμες εφαρμογές. Στο πλαίσιο της συνεχούς αυτής αναζήτησης καινοτόμων λύσεων η νέα επιχειρηματική μονάδα, Innovation Business Unit, που δημιουργήθηκε το 2022, ξεκινάει το project EcoShift, εστιάζοντας σε λύσεις ηλεκτροκίνησης, αποθήκευσης ενέργειας και ανακύκλωσης”.

Διαβάστε επίσης:

Πετρόπουλος: Αύξηση 23,1% στα καθαρά κέρδη το 2023 – Ενισχύθηκαν οι πωλήσεις

Πετρόπουλος: Δεν υφίστανται συζητήσεις για εξαγορά από fund – Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News