ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cultura Mediterra: Το νέο εγχείρημα της Mediterra – Από γιαούρτι και τζατζίκι μέχρι έτοιμα γεύματα

Cultura Mediterra: Το νέο εγχείρημα της Mediterra – Από γιαούρτι και τζατζίκι μέχρι έτοιμα γεύματα

Τη σειρά προϊόντων Cultura Mediterra προωθεί από τα τέλη της περασμένης χρονιάς η Mediterra, θυγατρική της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Η εταιρεία που είναι γνωστή στο ευρύ κοινό με τα προϊόντα μαστίχας και τα καταστήματα mastihashop, έχει λανσάρει από τα τέλη της περασμένης χρονιάς προϊόντα που έχουν ως στόχο να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών για υψηλής ποιότητας προϊόντα, εύχρηστα, με μεγάλη διάρκεια ζωής, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες.

Πρόκειται για προϊόντα κρυοξήρανσης, τα οποία μάλιστα πήραν και το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Τεχνολογικής Καινοτομίας στον ετήσιο διαγωνισμό Healthy Food & Beverage Awards 2024 | Bio Food Awards 2024.

Kρυοξήρανση είναι η μέθοδος αποξήρανσης προϊόντων υπό συνθήκες χαμηλής πίεσης και θερμοκρασίας. Με την τεχνολογία αυτή, τα θρεπτικά συστατικά και η γεύση των συστατικών, παραμένουν αναλλοίωτα, ενώ αυξάνεται θεαματικά η διάρκεια ζωής των προϊόντων καθώς πλέον δεν απαιτείται αποθήκευση και μεταφορά με ψυγείο. Τα προϊόντα έχουν έως και 80% λιγότερο όγκο & βάρος ενώ για την ανασύστασή τους απαιτείται μόνο το νερό που έχει αφαιρεθεί.  

Ξεχωρίζει το γιαούρτι

Ένα από τα προϊόντα της σειράς Cultura Mediterra που ξεχωρίζουν είναι

το freeze dried ελληνικό, αγελαδινό γιαούρτι σε μορφή σκόνης (2χ30g). Πρόκειται για 100% γιαούρτι, χωρίς άλλα συστατικά, πρόσθετα ή συντηρητικά. Το γιαούρτι σε σκόνη συνιστά μια πρόταση πρωϊνού για όλες τις συνθήκες αφού το μόνο που χρειάζεται για την ανασύσταση του είναι το νερό που έχει αφαιρεθεί. Παράλληλα μπορεί να αξιοποιηθεί στην παρασκευή γλυκών, κέικ και smoothies. Παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα, προσθέτοντας μόνο νερό.

Παράλληλα η εταιρεία έκανε την είσοδό της και στην κατηγορία των έτοιμων γευμάτων, καθώς στο portfolio της σειράς Cultura Mediterra περιλαμβάνονται φάβα από κουκιά (2χ30g) και χούμους από ρεβίθια (2χ30g)

Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας πρόκειται για «θρεπτικές και υγιεινές μεσογειακές προτάσεις, οι οποίες συνδυάζουν τη γεύση και την ποιότητα με την ευκολία και την εξοικονόμηση χρόνου. Είναι προ-μαγειρεμένα, χωρίς συντηρητικά, έτοιμα για χρήση.

Στο επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τζατζίκι και σάλτσα ντομάτας.

Portfolio

Σημειώνεται ακόμη ότι στο portfolio Cultura Mediterra βρίσκουμε ακόμη:

  • Φλούδα μανταρίνι σε σκόνη (3χ3g). Έτοιμη για χρήση στη ζαχαροπλαστική & στη μαγειρική.
  • Σκόνη Μαστίχας Χίου με Μαλτοδεξτρίνη (3χ2g). Η πρώτη συσκευασία με σκόνη μαστίχας σε φακελάκι για χρήση στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική και στην αρτοποιία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το προϊόν ήταν υποψήφιο στην κατηγορία Best Heritage Food για τα Innovation Awards της φετινής Gulfood
  • Σκόνη Μαστίχας Χίου με Ινουλίνη για Διατροφική Χρήση (3χ2g). Πρόκειται για 100% φυσικό προϊόν, καθώς περιέχει φυσική μαστίχα και ινουλίνη, που συμβάλλει σε ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα. Δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα, αλάτι και γλουτένη και είναι κατάλληλη για vegan διατροφή και για διαβητικούς
  • Κρύο τσάι με μαστίχα – μείγμα σκόνης με εκχύλισμα μαύρου τσαγιού (2χ40g)
  • Κρέμα Αραβοσίτου με Μαστίχα Χίου (2χ30g)
  • Κρέμα Αραβοσίτου με Μανταρίνι Χίου (2χ30g)

Cultura Mediterra: Το νέο εγχείρημα της Mediterra – Από γιαούρτι και τζατζίκι μέχρι έτοιμα γεύματα-1

Ξεκίνημα από τη Μέση Ανατολή

Η διοίκηση της Mediterra δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σειρά Cultura Mediterra προκειμένου να ενισχύσει την εξωστρέφειά της, καθώς εκτός από την καινοτομία τους, πρόκειται για προϊόντα που δεν χρειάζονται ψυγείο, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δεν έχουν μεγάλες ανάγκες logistics.

Ήδη, με την παρουσία τους στην Gulfood 2024, έκλεισαν συμφωνίες στη Μέση Ανατολή, σε χώρες όπως:

  • Ιορδανία
  • Ντουμπάϊ
  • Σαουδική Αραβία
  • Κουβέιτ 

Παράλληλα στόχος της εταιρείας είναι να μπουν τα προϊόντα και σε χώρες της Ευρώπης. Στην Ελλάδα τα βρίσκουμε στα mastihashop και σε επιλεγμένα βιολογικά καταστήματα.

Διαβάστε επίσης:

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News