Business & Finance Δευτέρα 4/03/2024, 12:06
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: «Παγωμένα» για άλλους 12 μήνες τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων

Eurobank: «Παγωμένα» για άλλους 12 μήνες τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων

Την παράταση του προγράμματος ανταμοιβής για συνεπείς πελάτες στεγαστικών δανείων για άλλους 12 μήνες ανακοίνωσε η Eurobank. 

Όπως έχει γράψει το MR, οι τράπεζες θα επεκτείνουν το «πάγωμα» των επιτοκίων για τους  ήδη δανειολήπτες στο επίπεδο του 2,70%-2,80%, συν το περιθώριο της τράπεζας για όλα τα δάνεια που έχουν συναφθεί στο παρελθόν με κυμαινόμενο επιτόκιο. Το μέτρο είχε αποφασιστεί τον περασμένο Μάιο με ισχύ για έναν χρόνο και αφορούσε όλους τους ενήμερους δανειολήπτες, οι οποίοι είδαν τη δόση του δανείου τους να «παγώνει» στο επίπεδο του Μαΐου 2023, καθώς οι τράπεζες απορρόφησαν τις νέες αυξήσεις του euribor. 

Το «πάγωμα» διευκόλυνε στη συγκράτηση του κόστους εξυπηρέτησης των δόσεων για 450.000 περίπου στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους 19,5 δισ. ευρώ και η παράταση του προγράμματος έως τα τέλη του 2024 θεωρείται ειλημμένη από την πλευρά των τραπεζών. Άλλωστε, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε πρόσφατα ότι «δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι οι τράπεζες δεν θα επεκτείνουν τις χαμηλότερες χρεώσεις για τα στεγαστικά δάνεια, τις οποίες είχαν υιοθετήσει πέρυσι για έναν χρόνο».

Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα παρατείνεται για άλλους 12 μήνες, με τους ιδίους όρους. Ειδικότερα, ανάλογα με τα επιτόκια βάσης και το νόμισμα του δανείου, τα επιτόκια του Προγράμματος που συνεχίζουν να ισχύουν, έχουν ως εξής: 

Eurobank: «Παγωμένα» για άλλους 12 μήνες τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων-1

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Μείωση επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια – Ακόμα και 3% σταθερό για μία τριετία

Μπαίνουν ανώτατα όρια στα στεγαστικά δάνεια – Έως το 90% της αξίας του ακινήτου

«Τρύπα» 6 δισ. στη στεγαστική πίστη: Θέλουν, αλλά δεν μπορούν να πάρουν στεγαστικό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News