Business & Finance Δευτέρα 19/02/2024, 18:07
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Motor Oil: Δεν υπάρχει συμφωνία για εξαγορά της Ηλέκτωρ

Motor Oil: Δεν υπάρχει συμφωνία για εξαγορά της Ηλέκτωρ

Δεν υπάρχει και δεν έχει υποβληθεί προσφορά, δεσμευτική ή μη, από τον όμιλο της Motor Oil για την εξαγορά της Ηλέκτωρ, θυγατρικής της Ελλάκτωρ, όπως λένε και οι δύο εισηγμένες σε απαντήσεις τους προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με αφορμή δημοσίευμα της Καθημερινής.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, οι δύο εταιρείες φέρεται να βρίσκονται κοντά στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και τα τελευταία βήματα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας να αναμένεται να γίνουν εκτός απροόπτου, το αμέσως επόμενο διάστημα. Η συμφωνία θα προβλέπει την εξαγορά του συνόλου της συμμετοχής της Ελλάκτωρ στην Ηλέκτωρ, η οποία καλύπτει το 94% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου της, με εξαίρεση ένα ποσοστό μικρότερο του 6% που φέρεται να παραμένει στην ιδιοκτησία σχήματος συμφερόντων Λεωνίδα Μπόμπολα.

Η ανακοίνωση της Motor Oil: 

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. (εφεξής η Εταιρεία) σε απάντηση του από 19.2.2024 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και αναφορικά με δημοσιεύματα που έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα κάτωθι:

Συνομιλίες με προοπτική συνεργασίας με άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε  οικονομικούς κλάδους οι οποίοι εντάσσονται στους τέσσερις βασικούς πυλώνες (Διύλιση Εφοδιασμός & Εμπορία, Λιανική & Mobility, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Εναλλακτικά Καύσιμα & Κυκλική Οικονομία) της στρατηγικής ενεργειακής μετάβασης του Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. με ορίζοντα το 2030 (στρατηγική TARGET 2030) πραγματοποιούνται σε συνεχή βάση με γνώμονα την ανάπτυξη των εργασιών του Ομίλου και την εξεύρεση συνεργιών.

Προς άρση κάθε αμφισβήτησης, ουδεμία συμφωνία υφίσταται, ούτε έχει υποβληθεί από την Εταιρεία οιαδήποτε  προσφορά (δεσμευτική ή μη) προς την εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. για την απόκτηση του ποσοστού που κατέχει στην ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.

Η Εταιρεία κατά πάγια τακτική της προβαίνει σε ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό ως έχει νόμιμη υποχρέωση, εφόσον και όταν υπάρχει κάποιο γεγονός που να δημιουργεί υποχρέωση δημοσιοποίησης, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και τις ρυθμίσεις του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τα ως άνω ισχύουν και ως προς τον σχολιασμό των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων που μνημονεύονται στην εν θέματι επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η ενημέρωση αυτή γίνεται σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και κατόπιν του σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ:

Η εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), σε απάντηση της με αριθμ. 445/19.02.2024 Επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επί πρόσφατου (17.02.2024) δημοσιεύματος της εφημερίδας «H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», σχετικά με υπογραφή μνημονίου για την εξαγορά από τον Όμιλο ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ της θυγατρικής της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., ανακοινώνει με την παρούσα στο επενδυτικό κοινό ότι δεν έχει γίνει αποδέκτης πρότασης για την εξαγορά των μετοχών της στην εν λόγω θυγατρική εταιρεία.

Όπως και στο παρελθόν, στο πλαίσιο της ενεργού διαχείρισης του χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που διαθέτει, η Εταιρεία εξετάζει διαρκώς επιλογές για τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.

Η Εταιρεία, τηρούσα τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώσεις, διαβεβαιώνει το επενδυτικό κοινό ότι εάν και εφόσον συντρέξει γεγονός η δημοσιοποίηση του οποίου αναμένεται εύλογα να επηρεάσει την αγορά των μετοχών της, θα προβεί η ίδια υπεύθυνα στην δημοσιοποίησή του.   

Η ανωτέρω ενημέρωση γίνεται σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Χρηματιστηρίου Αθηνών και κατόπιν σχετικού ερωτήματος του Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Motor Oil: Κοντά σε συμφωνία εξαγοράς της Ηλέκτωρ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News