Business & Finance Δευτέρα 18/12/2023, 10:41
BUSINESS & FINANCE

Ελλάκτωρ: Πωλεί το υπόλοιπο 25% της Anemos στη Motor Oil

Ελλάκτωρ: Πωλεί το υπόλοιπο 25% της Anemos στη Motor Oil

Η «Ελλάκτωρ» ανακοίνωσε ότι το ΔΣ ενέκρινε την πώληση του εναπομείναντος ποσοστού του 25% της Anemos Res Holdings στον Όμιλο της Motor Oil και συγκεκριμένα στη θυγατρική της MORE έναντι 123.520.000 ευρώ. Είχε προηγηθεί τον Δεκέμβριο του 2022 η πώληση του 75% της Anemos Res προς την εταιρεία MORE. Η συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της.

Το τίμημα για το 25%, το οποίο έχει συμφωνηθεί, ανέρχεται σε €123.5 εκατ., ήτοι αναλογικά το ίδιο για την αξία επιχείρησης (Enterprise Value) σε σύγκριση με τη συναλλαγή πώλησης του 75%. Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών τελεί υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των δύο εταιρειών. Με την ολοκλήρωση της πώλησης, η ρευστότητα το Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ υπολογίζεται να υπερβεί τα €650 εκατ.

Η συναλλαγή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπεφρασμένης στρατηγικής της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τη βέλτιστη διαχείριση του χαρτοφυλακίου συμμετοχών της. Η εταιρεία AKEREOS CAPITAL, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής η «Εταιρεία»), ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της 15.12.2023, αποφασίστηκαν τα εξής:

Η χορήγηση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 99, 100 και 101 του Ν. 4548/2018, όπως ισχύει, αδείας για την σύναψη σύμβασης της Εταιρείας με συνδεδεμένο μέρος (κατά την έννοια του άρθρου 99 παρ. 2(α) του Ν. 4548/2018).

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο παρείχε έγκριση για τη σύναψη σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών με την εταιρεία «MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» (στο εξής «MORE»), σύμφωνα με την οποία:

Η Εταιρεία θα πωλήσει και θα μεταβιβάσει εκατόν είκοσι τρία εκατομμύρια πενήντα εννέα χιλιάδες διακόσιες πενήντα ονομαστικές μετοχές (123.059.250) της ANEMOS RES HOLDINGS ΑΕ, κυριότητος της Εταιρείας, προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., που αντιστοιχούν σε ποσοστό 25% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου, έναντι συνολικού τιμήματος εκατόν είκοσι τριών εκατομμυρίων πεντακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ (€123.520.000), σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που περιλαμβάνονται στην από 14.12.2023 δεσμευτική προσφορά (η «Προσφορά»).

Η σύμβαση αγοραπωλησίας (εφεξής η «Σύμβαση Αγοραπωλησίας») θα περιλαμβάνει συνήθεις για τέτοιες συναλλαγές εγγυοδοτικές δηλώσεις με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις αποζημίωσης του Αγοραστή, όπως αυτές περιγράφονται στην Προσφορά.

Οι παραπάνω όροι της Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών, αποτελούν συνήθεις όρους για αντίστοιχες συμβάσεις και η σύναψη αυτής είναι δίκαιη και προς όφελος της Εταιρείας. Η έγκριση της ως άνω σύμβασης παρασχέθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 99 επ. του νόμου 4548/2018, όπως ισχύει.

Η προαναφερόμενη συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Η Εταιρεία θα ενημερώσει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη της προαναφερόμενης συναλλαγής.

Διαβάστε επίσης:

Έως και 12% το προς διάθεση μερίδιο της HELLENiQ ENERGY

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Άκτωρ από την Intrakat

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News