Business & Finance Πέμπτη 25/01/2024, 07:28 ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Endless EC: Οι τέσσερις προσθήκες – έκπληξη στο ΔΣ

Endless EC: Οι τέσσερις προσθήκες – έκπληξη στο ΔΣ

Σε σημαντικές διοικητικές αλλαγές προχώρησε η Endless EC.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Βαλαχής, Group CEO του Ομίλου Fourlis, ο Αρμόδιος Γιαννίδης, CEO της Vitex, ο Λεωνίδας Βρεττάκος, πρόεδρος των Ελληνικών Αλυκών και η Δρ. Ευαγγελία Γκίζα, Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας και Ποιοτικού Ελέγχου στην Π.Γ. Νίκας είναι τα νέα μη εκτελεστικά μέλη που εισήλθαν στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Όπως ανέφερε στο Money Review ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Τρακάκης, «πρόκειται για τέσσερις ανθρώπους και επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στους τομείς όπου δραστηριοποιούνται, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως advisory board για την εταιρεία μας, βοηθώντας μας να αναπτυχθούμε καλύτερα εσωτερικά και να υλοποιήσουμε το πλάνο που έχουμε σχεδιάσει για τα επόμενα χρόνια». 

Πρόσθεσε ότι «με αυτό τον τρόπο παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας για διαρκή εξέλιξη και παράλληλα ακολουθούμε την πολιτική εταιρικής διακυβέρνησης που αναμορφώσαμε πριν από περίπου δύο χρόνια και η οποία διασφαλίζει η πρόοδος μας να επιτυγχάνεται με όρους υπευθυνότητας, βιωσιμότητας και αειφορίας».

Εκτός από τα 4 προαναφερθέντα μέλη, στο διοικητικό συμβούλιο της Endless EC συμμετέχουν ο Χρήστος Τρακάκης, ως πρόεδρος και εκτελεστικό μέλος, ο Γιώργος Τρακάκης, ως διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος και ο Γιάννης Τρακάκης, ως μη εκτελεστικό μέλος.

Η εικόνα του 2023

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το 2023 έκλεισε για την εταιρεία με ελαφρά πτωτικό τζίρο σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά, όπου ο κύκλος εργασιών είχε αγγίξει τα €76 εκατ. Παράλληλα, όγκοι πωλήσεων και κερδοφορία κινήθηκαν γύρω στα επίπεδα του 2022. Θυμίζουμε ότι το 2022 η Endless EC είχε εμφανίσει EBITDA €6,34 εκατ., κέρδη προ φόρων €3,38 εκατ. και καθαρή κερδοφορία €1,925 εκατ. Η Endless EC είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στην επεξεργασία προϊόντων χάρτου “Tissue”, την παραγωγή υγρών απορρυπαντικών καθώς και την εμπορεία ειδών προσωπικής υγιεινής και συναφών ειδών. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες του κλάδου Χαρτιού – Απορρυπαντικού και βρίσκεται στη λίστα των μεγαλύτερων εταιρειών της Ελλάδας, με βάση τη λίστα της ICAP, απασχολώντας περίπου 250 άτομα προσωπικό.

Σε προϊοντικό επίπεδο, η εταιρεία πέρυσι έδωσε έμφαση στο δικό της brand, το οποίο πήγε καλύτερα από το PL, που κινήθηκε σταθεροποιητικά.

Επίσης, πολύ καλή κρίνεται η υποδοχή του καταναλωτικού κοινού στα ‘Endless goodmood’ τη νέα σειρά χαρτικών προϊόντων που λάνσαρε στο οργανωμένο λιανεμπόριο, με 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες με 20% λιγότερο πλαστικό, σε σχέση με όλες τις πλαστικές συσκευασίες μας όλα αυτά τα χρόνια”. 

Επενδύει στους ανθρώπους – Οι τελευταίες κινήσεις

Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε το επενδυτικό πλάνο των €17 εκατ. και πλέον οι «επενδύσεις» της Endeless EC αφορούν κυρίως στην εξέλιξη του ανθρωπίνου δυναμικού της. Θυμίζουμε ακόμη ότι πέρυσι τον χειμώνα, η εταιρεία πήρε άδεια από τον ΔΕΔΔΗΕ για ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες της, ισχύος 1 Gw. Η επένδυση αυτή είναι ύψους €460 χιλ. πλέον ΦΠΑ.
Σχετικά με τα σχέδια της εταιρείας κατά τη φετινή χρονιά, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι, αν και οι κινήσεις των τελευταίων μηνών προμηνύουν… εξελίξεις.

Εκτός από τις τελευταίες αλλαγές στο ΔΣ, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας τον περασμένο Δεκέμβριο χορήγησε την άδειά της για την παροχή από την εταιρεία ασφάλειας, και συγκεκριμένα τη σύσταση δικαιώματος ενεχύρου – εκχώρηση απαιτήσεων της εταιρείας από σύμβαση κατάθεσης, προς εξασφάλιση απαιτήσεων των ομολογιούχων δανειστών του υπό έκδοση ομολογιακού δανείου €15 εκατ. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο η σύσταση της Endless Holding, η οποία σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές, κινείται προς την κατεύθυνση εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μιας σκέψης που υπάρχει στη διοίκηση εδώ και αρκετά χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Λιανεμπόριο: Αύξηση 10,1% στον τζίρο των επιχειρήσεων τον Νοέμβριο

Σούπερ μάρκετ: Στο +8,9% η ανάπτυξη του 2023 – Αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων

Σούπερ μάρκετ: Πρωταθλητές των ανατιμήσεων τα απορρυπαντικά

Σούπερ μάρκετ: Στροφή στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας λόγω ακρίβειας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News