Business & Finance Τρίτη 2/01/2024, 08:17
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από 8 Ιανουαρίου οι εκπτώσεις – Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Από 8 Ιανουαρίου οι εκπτώσεις – Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Ξεκινούν στις 8 Ιανουαρίου χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και 29 Φεβρουαρίου. 

Ταυτόχρονα τις Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11πμ έως 8μμ.

Με τις χειμερινές εκπτώσεις κλείνει η περίοδος των εορτών για το λιανεμπόριο, η οποία συνοδεύτηκε από προσδοκίες για αύξηση του τζίρου των καταστημάτων από τα περυσινά επίπεδα των 3,83 δισ. ευρώ, πάνω από τα 4 δισ. ευρώ για τον φετινό Δεκέμβριο. Παραδοσιακά, αυτή την εποχή, το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν η ένδυση – υπόδηση, τα παιχνίδια και τα καλλυντικά, τα ηλεκτρονικά είδη και οι μικρές ηλεκτρικές συσκευές.

Το 2023 εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί για το ελληνικό λιανεμπόριο με μονοψήφια αύξηση τζίρου, που μάλιστα σε μεγάλο βαθμό είναι πληθωριστική και δεν συνεπάγεται αντίστοιχη αύξηση της πραγματικής κατανάλωσης. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι κερδισμένες είναι οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου έναντι των μικρότερων, µε την πληθωριστική κρίση να προκαλεί στην πραγµατικότητα διεύρυνση του χάσματος μεταξύ τους, δεδομένου ότι οι «μεγάλοι» μπορούν να ασκήσουν πιο εκτεταμένη πολιτική προσφορών.

Συγκεκριμένα, ο τζίρος των πολύ μικρών εμπορικών επιχειρήσεων ανά τρίμηνο αυξάνεται στα επίπεδα του 2%, ενώ των μεσαίων άνω του 4%. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News