Business & Finance Πέμπτη 28/12/2023, 07:21 ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευβοϊκή Ζύμη: Μεταφέρει στο Σχηματάρι έδρα και παραγωγή – Επένδυση 8 εκατ. ευρώ

Ευβοϊκή Ζύμη: Μεταφέρει στο Σχηματάρι έδρα και παραγωγή – Επένδυση 8 εκατ. ευρώ

Επένδυση ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ σε νέες εργοστασιακές εγκαταστάσεις νέων εργοστασιακών εγκαταστάσεων στο Σχηματάρι, όπου και θα μεταφερθεί η έδρα της και το σύνολο των παραγωγικών της δραστηριοτήτων, υλοποιεί η Ευβοϊκή Ζύμη. Στη φάση αυτή ολοκληρώνονται οι εργασίες για τις αποθήκες και τα ψυγεία, ενώ η πλήρης λειτουργία των χώρων και η μετεγκατάσταση όλων των μονάδων του εργοστασίου, εμβαδού 8.000 τ.μ., στο Σχηματάρι και συγκεκριμένα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, πάνω από το Olympus Plaza, αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2024.

Εκτός Ελλάδας το 40% του τζίρου

Κατά την προηγούμενη χρονιά, τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 22,74% και ανήλθαν στα 12,74 εκατ. ευρώ  έναντι 10,38 εκατ. ευρώ  το 2021. Αξίζει να αναφερθεί ότι περίπου το 40% του τζίρου της η εταιρεία το πραγματοποιεί εκτός Ελλάδας, σε περισσότερες από 40 χώρες. Βασικές αγορές της βιομηχανίας παραμένουν η Ιταλία, η Γερμανία, η Αμερική, η Μέση Ανατολή, αλλά και χώρες της Ασίας, όπως Κίνα και Ιαπωνία. 

Πέρυσι η Ευβοϊκή Ζύμη εισήλθε στην αγορά της Ινδίας και φέτος στην Κορέα, ενώ θα εστιάσει περαιτέρω στην διεύρυνση της παρουσίας της στην Ασία, εξετάζοντας π.χ. την διείσδυση της στη Μαλαισία, την Ταϊλανδή κ.ά.

Τζίρος (σε €χιλ.)

Ελλάδα

2022: 7.522

2021: 6.399

Εξωτερικό

2022: 5.217

2021: 3.980

Ο φετινός πήχης

Παράλληλα, υψηλότερα κινήθηκε και το μικτό αποτέλεσμα, κατά 5,3%, στα 3,473 εκατ. ευρώ. Και η χρήση του 2022 παρέμεινε κερδοφόρα, μολονότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, στις 32,72 χιλ. ευρώ  έναντι 156,43 χιλ. ευρώ  το 2021.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, με βάση τα έως τώρα δεδομένα, αναμένεται περαιτέρω αύξηση του τζίρου, πάνω από τα 13 εκατ. ευρώ. Παράλληλα εκτιμά ότι η επένδυση στο Σχηματάρι θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της εταιρείας, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας.

Νέα προϊόντα & συσκευασίες

Σήμερα η Ευβοϊκή Ζύμη – γνωστή με το brand Ζύμη Ψαχνών –  έχει έδρα την Καστέλλα Ευβοίας. Κύριες δραστηριότητες της αποτελούν η παραγωγή και εμπορία ζυμαρικών, χωριάτικων φύλλων, φύλλων κρούστας, σφολιάτας, καθώς και παραδοσιακές πίτες. Η εταιρεία διαθέτει υποκατάστημα στη Χαλκίδα και στη Σούδα Χανίων και αποθήκες σε Καρδίτσα, Τρίπολη και Χαλκίδα.

Στη φετινή διεθνή έκθεση τροφίμων & ποτών, Anuga, η Ευβοϊκή Ζύμη παρουσίασε τη νέα φρέσκια σειρά φύλλων με διάρκεια ζωής περίπου 4 μηνών και τα κατεψυγμένα (vegan) πιτάκια της, τα οποία ενδέχεται να κυκλοφορήσουν και στην Ελλάδα. Επιπλέον, η εταιρεία εστιάζει και στην ενίσχυση της σειράς παγωτών που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι, αρχικά με δύο γεύσεις, μηλόπιτα και προφιτερόλ για την ανανέωση των συσκευασιών της. Ειδικότερα βρίσκεται σε αναζήτησή για κατάλληλο υλικό προκειμένου να εισάγει λιθογραφημένες συσκευασίες στα προϊόντα της. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News