ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο ανταγωνισμός BOX NOW και Skroutz μεταφέρεται στο μετρό

Ο ανταγωνισμός BOX NOW και Skroutz μεταφέρεται στο μετρό

Στους σταθμούς του Μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου μεταφέρεται ο ανταγωνισμός για τις αυτόματες θυρίδες, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες η BOX NOW και Skroutz τοποθέτησαν αυτοματοποιημένες θυρίδες παραλαβής δεμάτων, γνωστές ως lockers, σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η BOX NOW τοποθέτησε 2 θυρίδες στον σταθμό στο Μοναστηράκι, ενώ 2 θυρίδες έχει τοποθετήσει στον σταθμό της Ομόνοιας, αλλά και στην Πλατεία Ατιικής. Επίσης έχει τοποθετήσει lockers στην Κηφισιά, την Καλλιθέα και τον Πειραιά. 

Η Skroutz από την πλευρά της έχει τοποθετήσει 2 διπλά μηχανήματα αυτοματοποιημένων θυρίδων στον σταθμό της Ομόνοιας και από ένα διπλό μηχάνημα στους σταθμούς του Μοναστηρακίου, της Καλλιθέας και της Αττικής, χωρίς να υπάρχουν επίσημα πλάνα για άμεση τοποθέτηση αυτοματοποιημένων θυρίδων και σε άλλους σταθμούς ΜΜΜ. Στόχος και των δύο εταιρειών είναι να δώσουν περισσότερες επιλογές στον πελάτη για τον χρόνο παραλαβής των δεμάτων του. 

Τα έσοδα που αναμένονται από μια μεγάλη επένδυση σε lockers; Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ υπολογίζονται ετησίως από 5,2 εκατ. ευρώ έως 20,30 εκατ. ευρώ στην περίπτωση ενός δικτύου με 2.200 μηχανήματα που συνολικά περιλαμβάνουν περί τις 6.600 θυρίδες. Το εάν ο τζίρος θα περιορίζεται στα 5,2 εκατ. ευρώ ή θα είναι τετραπλάσιος εξαρτάται από το ποσοστό χρήσης του δικτύου και τις ημέρες παραμονής των δεμάτων στις θυρίδες. Πιο συγκεκριμένα, στο βασικό σενάριο (62% ποσοστό χρήσης του δικτύου και παραλαβή εντός 3 ημερών από τους καταναλωτές), τα ετήσια έσοδα εκτιμώνται σε 10,23 εκατ. ευρώ. Στο ευνοϊκό σενάριο (82% ποσοστό χρήσης του δικτύου και παραλαβή εντός 2 ημερών από τους καταναλωτές) τα εκτιμώμενα έσοδα βρίσκονται στα 20,3 εκατ. ευρώ, ενώ στο δυσμενές σενάριο (42% ποσοστό χρήσης του δικτύου και παραλαβή εντός 4 ημερών από τους καταναλωτές) τα εκτιμώμενα έσοδα μειώνονται σχεδόν στο μισό από το βασικό σενάριο στα 5,2 εκατ. ευρώ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News