ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τη Δευτέρα η πρεμιέρα της Orilina Properties στο Χρηματιστήριο

Τη Δευτέρα η πρεμιέρα της Orilina Properties στο Χρηματιστήριο

Για την προσεχή Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Orilina Properties ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την επιτυχημένη διαδικασία της δημόσιας εγγραφής, με αύξηση κεφαλαίου, που ολοκληρώθηκε εντός της εβδομάδας. Η εταιρεία ακινήτων της οικογένειας Νάτση και ξένων ιδιωτών επενδυτών εξασφάλισε προσφορά για 40.547.728 μετοχές, που αντιστοιχούν σε ποσό 38,52 εκατ. ευρώ, έναντι των ζητούμενων 32.200.000 μετοχών, με αποτέλεσμα να αντλήσει με ευκολία το ποσό των 30,5 εκατ. ευρώ που είχε τεθεί ως στόχος. Παράλληλα, η τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε στο ανώτατο εύρος των 0,95 ευρώ/μετοχή.

Με βάση τα όσα αναγράφονταν στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας, τα έσοδα της δημόσιας εγγραφής πρόκειται να αξιοποιηθούν στο σύνολό τους, για τη μερική χρηματοδότηση της επένδυσης που προωθεί η Orilina στο ακίνητο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, συνολικού ύψους 77,4 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, 30 εκατ. ευρώ αφορούν την απόκτηση των σχετικών δικαιωμάτων από τη Lamda Development και τα υπόλοιπα 47,4 εκατ. ευρώ το κόστος κατασκευής.

Η Orilina σχεδιάζει την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών με την επωνυμία Marina Residences και μιας ιδιωτικής λέσχης για τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων αυτών, σε δύο όμορα οικόπεδα. Για την απόκτηση δικαιώματος στο πρώτο εξ αυτών, επιφανείας 22.795 τ.μ., έχει ήδη δαπανήσει 27,57 εκατ. ευρώ, ενώ για το δεύτερο, επιφάνειας 24.553 τ.μ., έχουν δαπανηθεί επιπλέον 2,65 εκατ. ευρώ. Η πρώτη επένδυση είναι συνολικού ύψους 57,4 εκατ. ευρώ (μαζί με την αγορά της γης) και η δεύτερη ύψους 20 εκατ. ευρώ (επίσης μαζί με την αγορά της γης). Από τα έσοδα της αύξησης, ποσό 27,3 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την ανέγερση του συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών και τα υπόλοιπα 2,5 εκατ. ευρώ για την ανέγερση της ιδιωτικής λέσχης.

Το συγκρότημα κατοικιών θα είναι συνολικής επιφάνειας ανωδομής 4.900 τ.μ., προσφέροντας οροφοδιαμερίσματα και μεζονέτες, με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, αλλά και χώρους αναψυχής, διαθέσιμους για όλους τους ενοίκους. Ολα τα ακίνητα θα διαθέτουν θέα τόσο στη θάλασσα, όσο και στο Riviera Tower. Οπως αναφέρει η εταιρεία, το 31% της χρηματοδότησης θα προέλθει από δανεισμό και το υπόλοιπο 69% από ίδια κεφάλαια.

Η έτερη επένδυση αφορά την ανέγερση μιας ιδιωτικής λέσχης μελών, επιφανείας 1.340 τ.μ. με υπόγειους βοηθητικούς χώρους. Θα περιλαμβάνει εστιατόρια, πισίνες, γήπεδα, ένα υπαίθριο γυμναστήριο και πολλούς εξωτερικούς χώρους αναψυχής για τα μέλη της. Το συνολικό κόστος των 20 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί κατά 27% από ίδια κεφάλαια και κατά 73% από δανεισμό. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η κατασκευή του Marina Residences θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026.

Το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Orilina Properties είναι συνολικού ύψους 140 εκατ. ευρώ. Αποτελείται από 17 ακίνητα, μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας 70.350 τ.μ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το κτίριο γραφείων που φιλοξενεί την έδρα του ομίλου Ελλάκτωρ, όπως επίσης και εμπορικό συγκρότημα (που φιλοξενεί μεταξύ άλλων την Jumbo και το Playmobil Fun Park) στην Κηφισιά, επί της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας.

Διαβάστε επίσης: 

Στον πυρετό του Χρηματιστηρίου το real estate

Orilina: Αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο στο Χ.Α. – Έσοδα 30 εκατ. ευρώ

Orilina: Στο 0,91-0,95 ευρώ το εύρος της τιμής διάθεσης 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News