ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Intrakat: Η επιστολή του Αλέξανδρου Εξάρχου προς εργαζόμενους και στελέχη

Intrakat: Η επιστολή του Αλέξανδρου Εξάρχου προς εργαζόμενους και στελέχη

Με επιστολή του Αλέξανδρου Εξάρχου, συνοδεύτηκε η έγκριση, χθες, της Επιτροπής Ανταγωνισμού της εξαγοράς της Άκτωρ από την Intrakat.  

«Θα απαιτηθεί τιτάνια προσπάθεια, αλλά και δύσκολες αποφάσεις για να βρούμε τον βηματισμό για την κοινή πορεία μας προς το αύριο και την υλοποίηση του οράματός μας για έναν «εθνικό πρωταθλητή» στον κατασκευαστικό κλάδο» αναφέρει ο αντιπροέδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Αλ.Εξάρχου που καταλαμβάνει και τη θέση του προέδρου και CEO στην Άκτωρ. 

Ήδη, από αύριο Παρασκευή οι εργαζόμενοι της Άκτωρ θα μεταφέρονται σταδιακά στην Παιανία, όπου βρίσκεται η Intrakat, και από τη Δευτέρα το νέο σχήμα θα λειτουργεί ενιαία.

Αναλυτικά, στην επιστολή που παρουσιάζει αποκλειστικά το Moneyreview.gr, ο μάνατζερ αναφέρει:

“Αυτή η συνένωση δυνάμεων αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα μία ιστορική στιγμή για ολόκληρο τον κατασκευαστικό κλάδο στη χώρα, καθώς ενισχύει το αποτύπωμα και την ανταγωνιστικότητά μας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Από την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι της Άκτωρ θα ξεκινήσουν πλέον να εργάζονται από τις κεντρικές εγκαταστάσεις του ομίλου μας στην Παιανία.

Και από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου θα λειτουργούμε συντεταγμένα ως αναπόσπαστο σύνολο ενός νέου και δυναμικού επιχειρηματικού πυλώνα στις κατασκευές της Ελλάδας.

Πρόκειται για το πρώτο κεφάλαιο μιας νέας εποχής που υπόσχεται σημαντική προοπτική για τον όμιλό μας, στο πλαίσιο του στρατηγικού μας σχεδιασμού που έχει ως στόχο την διεύρυνση των δραστηριοτήτων μας, πέρα από τα παραδοσιακά ιδιωτικά και δημόσια έργα, σε νέα πεδία όπως οι ΣΔΙΤ, οι παραχωρήσεις, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τα έργα Περιβάλλοντος και το Real Estate.

Η αξία και προοπτική που «ξεκλειδώνει» αυτή η συνένωση δυνάμεων είναι σημαντική για όλους μας και θα πρέπει να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού για πολλούς και ευνόητους λόγους.

Ο όμιλος Intrakat λειτουργεί με ιδιαίτερα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική υλοποίηση των έργων και των επενδύσεων που αναλαμβάνει, έχοντας ως στρατηγική αποστολή του τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους, τους πελάτες του και την κοινωνία.

Έτσι, αποτελεί ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και ταχέως εξελισσόμενο περιβάλλον εργασίας που προϋποθέτει την αυστηρή συμμόρφωση με τους εταιρικούς κανονισμούς και τα συμφέροντα του ομίλου από όλους μας.

Η απαρέγκλιτη τήρηση των εσωτερικών διαδικασιών και ο σεβασμός της διοικητικής ιεραρχίας αποτελεί κορυφαία προϋπόθεση για την ομαλή, καθημερινή λειτουργία μας, την επίτευξη των στόχων μας και την υλοποίηση του στρατηγικού μας οράματος. Δεν μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα.

Από την πλευρά μου, σας ζητώ να δείξετε αφοσίωση και πίστη ώστε μαζί να υλοποιήσουμε το όραμα για τον πιο ισχυρό κατασκευαστικό πυλώνα της Ελλάδας και έναν πρωταγωνιστή του τεχνικού κλάδου στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Η προσπάθεια δεν θα καρποφορήσει “στον αυτόματο”

Η προσπάθεια αυτή δεν πρόκειται να καρποφορήσει «στον αυτόματο». Θα απαιτηθεί τιτάνια προσπάθεια, αλλά και δύσκολες αποφάσεις για να βρούμε τον βηματισμό για την κοινή πορεία μας προς το αύριο και την υλοποίηση του οράματός μας για έναν «εθνικό πρωταθλητή» στον κατασκευαστικό κλάδο.

Για αυτόν τον λόγο, είναι κορυφαία υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε την εταιρική μας φήμη, τους πελάτες και τα έργα μας, ώστε να διασφαλίσουμε ένα στέρεο μέλλον για τον όμιλο Intrakat, με κάθε τρόπο. Αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να έχετε ως βασικό γνώμονα στην καθημερινή σας εργασία.

Με την ισχυρή στήριξη των μετόχων μας και στηριζόμενοι στη δική σας τεχνογνωσία, εμπειρία και ταλέντο, φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε έναν καταλύτη προόδου και ανάπτυξης στην Ελλάδα, υλοποιώντας σύγχρονα έργα υψηλών προδιαγραφών, που θα πάνε τη χώρα μας μπροστά.

Πολλοί από εσάς ενδεχομένως να το γνωρίζετε: Πλέον, το ανεκτέλεστό μας ανήλθε στο ύψος των 5 δισ. ευρώ (εκτίμηση για 31/12/23) και εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των έργων μας, τα οποία ανέρχονται σε 370. Ο συνδυαστικός κύκλος εργασιών αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Αυτά τα μεγέθη αποτελούν τόσο πρόκληση και ευκαιρία, αλλά και υποχρέωση αποτελέσματος.

Αξιοποιώντας την παρακαταθήκη της δικής σας εμπειρίας, τεχνογνωσίας και προσήλωσης, αντικρίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και είμαι βέβαιος ότι η επιτυχημένη, έως σήμερα, πορεία μας θα συνεχιστεί και στα χρόνια που έρχονται.”

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News