Business & Finance Δευτέρα 30/10/2023, 15:14
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων: Συμμετοχή στην 11η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Μακροπρόθεσμων Επενδυτών (ELTI)

Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων: Συμμετοχή  στην 11η Γενική Συνέλευση του  Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Μακροπρόθεσμων Επενδυτών (ELTI)

Ο ρόλος των Εθνικών Αναπτυξιακών Τραπεζών στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδοτήσεις μακροπρόθεσμων επενδύσεων σε έργα φιλικά προς το περιβάλλον, βρέθηκε στο επίκεντρο της 11ης Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Μακροπρόθεσμων Επενδυτών (ELTI). Στην εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε φέτος στην Πράγα από την Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα της Τσεχίας, συμμετείχε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Δ.Σ. Χριστίνα Γιοβάνη εκπροσωπώντας το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων. 

Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων: Συμμετοχή  στην 11η Γενική Συνέλευση του  Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Μακροπρόθεσμων Επενδυτών (ELTI)-1

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης, οι εκπρόσωποι των 31 μελών του ELTI συζήτησαν γύρω από τους τρόπους ισχυροποίησης της μεταξύ τους συνεργασίας, αλλά και της παρουσίας του Συνδέσμου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί συμβάλλουν αυξητικά και με πολλαπλούς τρόπους στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών και εθνικών πρωτοβουλιών τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, αναγνωρίστηκε η σημασία της διασύνδεσης των μελών του ELTI και προτάθηκε, μεταξύ άλλων, η δημιουργία κοινής ομάδας αποτελούμενης από επικεφαλής οικονομολόγους, η οποία θα αναπτύσσει προτάσεις γύρω από θέματα που αφορούν στο ευρωπαϊκό περιβάλλον και θα τις παρουσιάζει στα αρμόδια θεσμικά όργανα. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News