ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευκαιρίες στη νέα γραμμή 4 του μετρό αναζητεί η Dimand

Η εταιρεία πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της έξι νέα έργα ανάπτυξης ακινήτων, αξίας 370 εκατ. όταν ολοκληρωθούν.

Ευκαιρίες στη νέα γραμμή 4 του μετρό αναζητεί η Dimand

Eξι νέα έργα ανάπτυξης ακινήτων, αξίας 370 εκατ. ευρώ όταν ολοκληρωθούν, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια του 2022 στο χαρτοφυλάκιό της η Dimand Real Estate. Πρόκειται για ακίνητα όπως οι πρώην εγκαταστάσεις του Φιξ και της Βαλκάν Εξπορτ στη Θεσσαλονίκη, το οικόπεδο Καλλιγά στη Φιλοθέη, το Hub 26, μια έκταση στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης όπου κατασκευάζεται ήδη κτίριο γραφείων (σε κοινοπραξία με την Prodea Investments), και οικόπεδο επί της Λ. Κηφισίας όπου αναπτύσσεται το νέο κτίριο γραφείων της PWC. Επίσης, η Dimand προχώρησε σε συμφωνία μακροχρόνιας παραχώρησης εκμετάλλευσης ενός διατηρητέου κτιρίου, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος Τοσίτσα, στη συμβολή των οδών Λυκούργου και Απελλού στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί δρομολογείται ήδη μια ανάπτυξη μεικτής χρήσης, που θα περιλαμβάνει και κατοικίες.

«Παράλληλα, έχουμε ξεκινήσει μια εις βάθος μελέτη όλων των περιοχών που θα φιλοξενήσουν σταθμό μετρό, στο πλαίσιο της κατασκευής της νέας γραμμής 4, ώστε να εντοπίσουμε επενδυτικές ευκαιρίες και να τοποθετηθούμε αντίστοιχα», σημείωσε χθες ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dimand Real Estate, στο πλαίσιο σχετικής παρουσίασης στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο κ. Ανδριόπουλος, αυτή τη στιγμή η Dimand έχει αναπτύξει συνολικά 10 εργοτάξια πανελλαδικά. Μάλιστα, κατά τη διετία 2023-2024 προγραμματίζονται πωλήσεις ακινήτων, όπως το νέο Μινιόν, ο Πύργος Πειραιά, το οικιστικό ακίνητο στη Φιλοθέη (Kalliga Estate), το κτίριο γραφείων Hub 26 στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ένα κτίριο γραφείων που ανήκε στην ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων), συνολικής επιφάνειας 11.000 τ.μ., που βρίσκεται στα Κάτω Πατήσια, στη συμβολή της Λ. Ιωνίας με την οδό Ιακωβάτων 61. Παράλληλα, έχει ήδη συμφωνηθεί με τη Eurobank και η πώληση του ακινήτου της PWC, με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται σε 74 εκατ. ευρώ. Η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου της Dimand, μόλις αυτό αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου, υπολογίζεται σε 915 εκατ. ευρώ.

Στο ποσό αυτό δεν υπολογίζονται και τα ακίνητα που θα περιλαμβάνονται στην εταιρεία Skyline, που θα δημιουργηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας της κοινοπραξίας Dimand Premia με την Alpha Bank. Πρόκειται για ένα χαρτοφυλάκιο αποτελούμενο από 573 ακίνητα συνολικής αξίας 438 εκατ. ευρώ. Το 90% εξ αυτών (αξίας 40% του συνόλου) πρόκειται να πωληθεί σταδιακά τα επόμενα χρόνια. Το υπόλοιπο 10% των ακινήτων (αξίας 60% του συνόλου), που θα παραμείνει στην εταιρεία, θα αξιοποιηθεί με διάφορους τρόπους ώστε να μεγιστοποιηθεί η αξία του και το παραγόμενο εισόδημά του. Στο πλαίσιο αυτό, η Dimand θα αναλάβει ρόλο συμβούλου επ’ αμοιβή. Τα ακίνητα θα μεταβιβαστούν στη νέα εταιρεία σε πέντε διαφορετικές φάσεις, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα και σταδιακά μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2025.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Dimand: Υπό ανάπτυξη 19 επενδυτικά ακίνητα αξίας 915 εκατ. ευρώ 

Στη Dimand το έργο της κατασκευής των νέων δικαστηρίων Πειραιά

H Dimand πουλάει τα νέα γραφεία της PwC στη Eurobank 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News