ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Στη Dimand το έργο της κατασκευής των νέων δικαστηρίων Πειραιά

Τι προβλέπει απόφαση του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων

Στη Dimand το έργο της κατασκευής των νέων δικαστηρίων Πειραιά

H εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand αναλαμβάνει το έργο της κατασκευής των νέων δικαστηρίων του Πειραιά, έναντι τιμήματος 80,9 εκατ., σύμφωνα με απόφαση του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑΧΔΙΚ). Βάσει του σχετικού εγγράφου, απορρίπτεται η ένσταση της ισραηλινών συμφερόντων Golden Horizon που είχε προτείνει τα νέα δικαστήρια να κατασκευαστούν στο κτήριο Κεράνη στην οδό Πειραιώς. Το ΤΑΧΔΙΚ έλαβε υπόψη, μεταξύ άλλων, ζητήματα που αφορούν στους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων στο προσφερόμενο ακίνητο, καθώς και στην ασφαλή πρόσβαση και αποχώρηση των μεταγωγικών οχημάτων.

Το ακίνητο της Dimand που εκτιμάται ότι θα φιλοξενήσει τα δικαστήρια Πειραιώς βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου και καταλαμβάνει το σύνολο του οικοδομικού τετραγώνου 204 επί των οδών Χαϊδαρίου, Μεθώνης, Φωκίωνος και Παπαστράτου. Έχει επιφάνεια 17.050 τ.μ. και διαθέτει διώροφο διατηρητέο κτήριο.

Η χρηματοδότηση του έργου θα προέλθει από το Ταμείο Ανάκαμψης (63,810 εκατ.) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (17,144 εκατ.).  

Να ζητηθεί η συνδρομή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εντός προθεσμίας δέκα ημερών, και -σε περίπτωση άρνησης ή σιωπηρής άρνησης- οποιουδήποτε άλλου πιστοποιημένου εκτιμητή, για την αξιολόγηση της από 6/2/2023 έκθεσης της Επιτροπής Εκτιμητών. Και τούτο, διότι στην από 8/9/2022 μελέτη εκτίμησης εμπορικής αξίας του προσφερόμενου ακινήτου, η εταιρεία “Hub 204 ” αναφέρει ότι η εμπορική αξία του οικοπέδου, στην παρούσα φάση, είναι 5.010.000 ευρώ, ενώ η Επιτροπή Εκτιμητών, στην από 6/2/2023 έκθεσή της, εκτιμά ότι η αξία του ακινήτου ανέρχεται στο ποσό των 8.000.000 ευρώ” αναφέρει η απόφαση του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News