Business & Finance Δευτέρα 24/04/2023, 15:42
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Holcim: Αύξηση 12% στην οργανική κερδοφορία το πρώτο τρίμηνο

Holcim: Αύξηση 12% στην οργανική κερδοφορία το πρώτο τρίμηνο

Αύξηση στην οργανική κερδοφορία EBIT και στις οργανικές πωλήσεις κατέγραψε η Holcim το πρώτο τρίμηνο του έτους. Τα κέρδη EBIT της εταιρείας κατασκευαστικών υλικών με έδρα την Ελβετία ανήλθαν στα 493 εκατ. ελβετικά φράγκα με αύξηση 12% σε ετήσια βάση, ενώ οι καθαρές πωλήσεις έφτασαν τα 5.725 εκατ. φράγκα με οργανική ανάπτυξη 8%.

Ο όμιλος απέδωσε την αύξηση της αξίας του σε 12 εξαγορές, εκ των οποίων 5 αφορούν τον τομέα λύσεων και προϊόντων και 7 αφορούν τα αδρανή και το έτοιμο σκυρόδεμα. Επίσης, αναβάθμισε τις προβλέψεις για το 2023, διαβλέποντας πλέον αύξηση των οργανικών καθαρών πωλήσεων άνω του 6% και αύξηση του οργανικού EBIT άνω του 10%.

O Jan Jenisch, Διευθύνων Σύμβουλος της Holcim δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ όλα τα μέλη της οικογένειας Holcim για αυτό το δυνατό ξεκίνημα της χρονιάς. Οι επιδόσεις αυτού του τριμήνου καταδεικνύουν τη δύναμη του χαρτοφυλακίου μας και του περιφερειακού μας αποτυπώματος, με εύρωστη αύξηση των κερδών, ωθούμενη από λύσεις υψηλής αξίας, από το ECOPact έως το ECOPlanet, που υποστηρίζουν τους πελάτες μας στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητάς τους.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023, οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν οργανικά κατά 8% και το EBIT κατά 12%. Αυτή η αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται κυρίως στις ισχυρές αποδόσεις σε όλους τομείς δραστηριότητας. Οι ομάδες μας συνέχισαν τον ταχύ ρυθμό υλοποίησης της στρατηγικής μας, με 12 εξαγορές που επέφεραν αύξηση της αξίας, συμπεριλαμβανομένης της Duro-Last, ολοκληρώνοντας έτσι την γκάμα μας συστημάτων επίπεδης στέγης. Με ισχυρές τάσεις σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς μας, είμαστε βέβαιοι ότι θα κλείσουμε δυναμικά ολόκληρο το έτος. Αναβαθμίζουμε αντίστοιχα τις κατευθύνσεις μας για επίτευξη άνω του 6% αύξηση των οργανικών καθαρών πωλήσεων και άνω του 10% αύξηση του οργανικού EBIT, αποδίδοντας περιθώριο EBIT άνω του 16%.

Επιταχύνουμε τη δράση για το κλίμα με αναβαθμισμένους στόχους 1,5°C, όπως αναφέρεται στη δεύτερη Έκθεση για το κλίμα, ενώ επεκτείνουμε το φάσμα των βιώσιμων λύσεων δόμησης. Φτάσαμε το 16% των καθαρών πωλήσεων έτοιμου σκυροδέματος με τη σειρά πράσινων σκυροδεμάτων ECOPact και επεκτείναμε τη σειρά ECOPlanet με δύο εγκαταστάσεις πυρίμαχου αργίλου στη Γαλλία και το Μεξικό, παράγοντας τσιμέντο χαμηλών εκπομπών άνθρακα με έως και 50% λιγότερο CO2.

Κλιμακώνοντας τις κυκλικές κατασκευές, φέραμε στην αγορά την τεχνολογία ECOCycle®, ανακυκλώνοντας υλικά κατεδαφίσεων σε νέες λύσεις δόμησης, ώστε να υπερβούμε τον στόχο των 10 εκατομμυρίων τόνων που έχουμε θέσει για το 2025».

Περιοχές

Σε επίπεδο περιοχών, η περιοχή της Βόρειας Αμερικής σημείωσε ένα δυναμικό ξεκίνημα για το έτος στους κλάδους Τσιμέντου, Αδρανών και Έτοιμου Σκυροδέματος, με ισχυρή ζήτηση της αγοράς στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Οι όγκοι λύσεων στέγης επηρεάστηκαν από την ομαλοποίηση των αποθεμάτων. Η προσφορά λύσεων στέγης της Holcim ενισχύθηκε περαιτέρω το τρίμηνο με το κλείσιμο της εξαγοράς της Duro-Last, παράλληλα με άλλες δύο εξαγορές στον κλάδο των Αδρανών. Οι παραγγελίες είναι εύρωστες σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 ήταν το ενδέκατο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης της οργανικής κερδοφορίας για τη Λατινική Αμερική, με το Μεξικό, την Κολομβία και την Αργεντινή να ωθούν τις επιδόσεις. Η εταιρεία επέκτεινε τον τομέα Λύσεων & Προϊόντων ως προς τα προϊόντα στέγης και στεγανοποίησης στην Αργεντινή και το Μεξικό. Η Holcim αναμένει ότι αυτά τα ισχυρά αποτελέσματα θα συνεχιστούν με μια σειρά σημαντικών έργων υποδομής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ομίλου, στην Ευρώπη, η Holcim πέτυχε ισχυρά αποτελέσματα σε όλη την περιοχή, με την επέκταση του περιθωρίου της να οφείλεται κυρίως σε λύσεις υψηλής αξίας. Η Holcim ολοκλήρωσε δύο εξαγορές στον τομέα Λύσεων & Προϊόντων και πέντε σε Αδρανή και Έτοιμο Σκυρόδεμα, ενώ αναμένει ότι τα ισχυρά αποτελέσματα θα συνεχιστούν.

Η περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής παρουσίασε αύξηση της οργανικής κερδοφορίας με σημαντική επέκταση του περιθωρίου της. Τα αποτελέσματα προέρχονται κυρίως από την Αυστραλία, την Αλγερία και την Αίγυπτο. Η περιοχή σημείωσε σημαντική αύξηση στη χρήση εναλλακτικών καυσίμων απαλλάσσοντας τις δραστηριότητες από τις ανθρακούχες εκπομπές. Οι παραγγελίες στην περιοχή είναι ικανοποιητικές καλά, ενώ η ανάκαμψη στην Κίνα προχωρά.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα αποτελέσματα του ομίλου.

moneyreview.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
HOLCIM

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News