Business & Finance Τετάρτη 29/03/2023, 11:26
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη Βουλγαρία το Δ.Σ. της Eurobank – H σημασία της Postbank

Στη Βουλγαρία το Δ.Σ. της Eurobank – H σημασία της Postbank

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Eurobank συνεδριάζει σε πλήρη απαρτία στη Σόφια, από τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 έως και την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, εκτός της έδρας του στην Ελλάδα για πρώτη φορά από το 2016, σηματοδοτώντας, έτσι, την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει ο Όμιλος στην επένδυσή του στη Βουλγαρία.

Στην πρώτη επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με την BNP Paribas Personal Finance, που ενισχύει περαιτέρω την θέση της Postbank στη βουλγαρική αγορά, το κλιμάκιο Διοίκησης της Eurobank θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, κ. Rumen Radev, και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους, με εταιρικούς πελάτες καθώς και με το προσωπικό της Postbank. Στις συναντήσεις από την πλευρά της Eurobank συμμετέχουν, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Γεώργιος Ζανιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Φωκίων Καραβίας, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Σταύρος Ιωάννου, ο Επικεφαλής Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Δραστηριοτήτων & Group Private Banking της Eurobank, κ. Μιχάλης Λούης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος και Πρόεδρος του Management Board της Postbank, κα Petia Dimitrova.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, κ. Γεώργιος Ζανιάς, υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που δίνει η Eurobank στη βουλγαρική αγορά, η οποία αποτελεί, μαζί με την Ελλάδα και την Κύπρο, μία από τις τρεις αγορές με συστημική σημασία για τον Όμιλο. Όπως δήλωσε: «Η Eurobank είναι προσηλωμένη στην επένδυσή της στη Βουλγαρία και την Postbank, η οποία έχει εδραιώσει ηγετικό ρόλο ως μία από τις συστημικές τράπεζες της Βουλγαρίας, απολαμβάνοντας μια ισχυρή πελατειακή βάση ως αξιόπιστος και καινοτόμος εταίρος. Αυτό οφείλεται στην αφοσίωση, τη σκληρή δουλειά και τη δημιουργικότητα της ομάδας της Postbank, που έχει ενισχύσει τα μερίδια αγοράς και τις προοπτικές της Τράπεζας, χάρη στη σημαντική ανάπτυξη που επιτεύχθηκε τα τελευταία 30 χρόνια. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την εξέλιξή της. Η Eurobank, ως η μόνη ελληνική συστημική τράπεζα με ισχυρή παρουσία σε πέντε αγορές, συνεχίζει να ενισχύει τις διεθνείς της δραστηριότητες, οι οποίες έχουν επιτύχει ισχυρή αύξηση των καθαρών προσαρμοσμένων κερδών άνω του 50% το 2022, στα €224 εκατομμύρια, με το 43% αυτών να προέρχεται από τη Βουλγαρία.».

Η κα Petia Dimitrova, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Πρόεδρος του Management Board της Postbank, δήλωσε: «Είχαμε μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για τη Postbank. Το χαρτοφυλάκιο δανείων μας ξεπέρασε τα 10 δισεκατομμύρια BGN (Λεβ Βουλγαρίας), δηλαδή, κατέγραψε αύξηση 14,5% σε ετήσια βάση, με μερίδιο αγοράς 11,9%. Η συμφωνία για την εξαγορά της θυγατρικής της BNP Paribas Personal Finance στη χώρα θα μας επιτρέψει να εδραιώσουμε περαιτέρω τη θέση μας στους “τέσσερις μεγάλους παίκτες” της βουλγαρικής τραπεζικής αγοράς. Τα τελευταία χρόνια, είχαμε μια σειρά επιτυχημένων συγχωνεύσεων, με τις οποίες αποδείξαμε ότι η ενοποίηση είναι μια διαδικασία με θετικό αντίκτυπο στην αγορά και στους πελάτες μας, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους ακόμα πιο γρήγορες, επωφελείς και καινοτόμες υπηρεσίες από ένα μεγαλύτερο, πλέον, οργανισμό, μέλος ενός ισχυρού διεθνούς ομίλου.».

Η Postbank, θυγατρική του Ομίλου Eurobank, συμπλήρωσε 30 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην αγορά της Βουλγαρίας, η οποία σηματοδοτήθηκε με ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Σόφια τον Οκτώβριο του 2022. Μόνο κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, η Postbank απέσπασε 25 σημαντικές διακρίσεις από τοπικούς και διεθνείς φορείς. Μεταξύ άλλων, η Postbank έλαβε την υψηλότερη παγκόσμια αναγνώριση ως «Κορυφαίος Εργοδότης» για το 2023 από το διεθνές ανεξάρτητο Top Employers Institute. Σε αναγνώριση των εξαιρετικών της επιδόσεων, η Postbank βραβεύτηκε για τέταρτη φορά ως Τράπεζα της Χρονιάς και ανακηρύχθηκε, επίσης, Καλύτερη Τράπεζα Λιανικής, για πέμπτη διαδοχική φορά, από το διεθνούς κύρους περιοδικό World Finance, ενώ κέρδισε και σειρά άλλων διακρίσεων για τα καινοτόμα προϊόντα, τις υπηρεσίες και την εταιρική κοινωνική ευθύνη της.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS