Business & Finance Τρίτη 13/12/2022, 21:38
BUSINESS & FINANCE

Η Waymo επιδιώκει άδεια πώλησης αυτο-οδηγούμενων οχημάτων στο Σαν Φρανσίσκο

Η Waymo επιδιώκει άδεια πώλησης αυτο-οδηγούμενων οχημάτων στο Σαν Φρανσίσκο

Η Waymo της Alphabet Inc έχει υποβάλει αίτηση για την τελική άδεια που χρειάζεται στην Καλιφόρνια πριν μπορέσει να πουλήσει πλήρως αυτόνομες μεταφορές, δήλωσε η εταιρεία στο Reuters την Τρίτη.

Η απόφαση σχετικά με την αίτησή της, η οποία υποβλήθηκε τη Δευτέρα στην Επιτροπή Δημόσιων Υπηρεσιών της Καλιφόρνια, θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες. Η Cruise της General Motors Co είναι η μόνη εταιρεία με τέτοιου είδους άδεια μέχρι στιγμής και χρεώνει για βόλτες χωρίς οδηγό στο Σαν Φρανσίσκο από τον Ιούνιο.

Οι δύο αντίπαλοι είναι πρωτοπόροι στη διαδικασία να αποδείξουν ότι οι αυτόνομες μεταφορές μπορούν να γίνουν μια ευρέως διαθέσιμη και κερδοφόρα υπηρεσία, με τους λόφους, τις καιρικές συνθήκες και τους υπερφορτωμένους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο να το καθιστούν βασικό πεδίο δοκιμών. Η GM σχεδιάζει να επεκταθεί σε περισσότερες πόλεις το επόμενο έτος.

Ο Andrew Chatham, μηχανικός λογισμικού της Waymo, δήλωσε ότι η εταιρεία ενημέρωσε το λογισμικό που ελέγχει το φρενάρισμα και την επιτάχυνση και συνολικά ξεπέρασε τους στόχους που είχε θέσει για φέτος και σχετίζονται με την οδηγική συμπεριφορά.

Το πιο «απαιτητικό» σύστημα αυτόνομης οδήγησης εξηγεί εν μέρει την ομαλότερη επιτάχυνση και το φρενάρισμα που σημείωσε ένας δημοσιογράφος του Reuters σε σύγκριση με μια παρόμοια διαδρομή πριν από ένα χρόνο, δήλωσε ο Chatham κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής οδήγησης την περασμένη Παρασκευή.

Η Waymo επιδιώκει άδεια πώλησης αυτο-οδηγούμενων οχημάτων στο Σαν Φρανσίσκο-1

Η Waymo, η οποία περιγράφει την υπηρεσία της χωρίς οδηγό ως «rider-only», έχει μεταφέρει επιβάτες που πληρώνουν εισιτήριο στο Σαν Φρανσίσκο από τον Μάιο με αυτοκινούμενα αυτοκίνητα, αλλά πάντα με την παρουσία ενός ατόμου ως συνοδηγού.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News