Business & Finance Κυριακή 11/12/2022, 21:09
BUSINESS & FINANCE

Μετά την J&J και η Sanofi δηλώνει ότι δεν θα κάνει προσφορά για την Horizon

Η Sanofi SA δήλωσε ότι δεν θα κάνει προσφορά για την Horizon Therapeutics Plc, τερματίζοντας τις συζητήσεις για αυτό που θα μπορούσε να είναι μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές της.

Μετά την J&J και η Sanofi δηλώνει ότι δεν θα κάνει προσφορά για την Horizon

Η Sanofi δεν θα προχωρήσει σε προσφορά για την Horizon επειδή «οι προσδοκίες για την τιμή της συναλλαγής δεν πληρούν τα κριτήρια δημιουργίας αξίας που έχουμε θέσει», σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την Κυριακή.

Η απόσυρση της Sanofi από τις συζητήσεις με την Horizon έρχεται μετά την ανακοίνωση της Johnson & Johnson νωρίτερα αυτό το μήνα ότι επίσης δεν θα κάνει προσφορά για την εταιρεία. Η Amgen Inc. παραμένει η μοναδική εταιρεία με την οποία η Horizon έχει δηλώσει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις. 

Οι μετοχές της Horizon έχουν υποχωρήσει περίπου 10% στη Νέα Υόρκη φέτος, δίνοντάς της χρηματιστηριακή αξία 22 δισ. δολάρια. Η εταιρεία που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο Nasdaq και έχει έδρα το Δουβλίνο, λαμβάνει σχεδόν το ήμισυ των ετήσιων πωλήσεών της ύψους 3,6 δισ. δολαρίων από το Tepezza, μια θεραπεία για μια επώδυνη αυτοάνοση πάθηση που ονομάζεται θυρεοειδοπάθεια. 

Άλλα κορυφαία φάρμακα είναι το Krystexxa για τη χρόνια ουρική αρθρίτιδα και το Ravicti, μια θεραπεία για τις εκ γενετής διαταραχές της ουρίας.

Μετά από μία διετία που χαρακτηρίστηκε από την (ουσιαστικά) μονομερή εστίαση στην Covid-19, οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες συνεχίζουν την αναζήτησή τους για καινοτόμες θεραπείες, ιδίως για εκείνες που θεραπεύουν σπάνιες ασθένειες και τον καρκίνο. Παρόλα αυτά, η αυξανόμενη αστάθεια της αγοράς και η διαφαινόμενη οικονομική ύφεση θα μπορούσαν να μειώσουν την όρεξη για συμφωνίες. 

Νωρίτερα φέτος, η Sanofi σύναψε συμφωνία για την ανάπτυξη 15 πειραματικών ογκολογικών και ανοσολογικών φαρμάκων με την Exscientia Plc με πιθανές συνολικές πληρωμές έως και 5,2 δισ. δολάρια, συμμαχώντας με μια εταιρεία που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την παραγωγή νέων φαρμάκων.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News