Business & Finance Κυριακή 11/12/2022, 18:46
BUSINESS & FINANCE

Microsoft: «Σιγή ιχθύος» για την πορεία της συμφωνίας με την Activision

Η Microsoft, κάποτε σίγουρη για το κλείσιμο της συμφωνίας Activision στις 30 Ιουνίου, τώρα δεν λέει τίποτα

Microsoft: «Σιγή ιχθύος» για την πορεία της συμφωνίας με την Activision

Η Microsoft Corp. η οποία ανέμενε να ολοκληρώσει την αγορά της Activision Blizzard Inc. ύψους 69 δισ. δολαρίων μέχρι τις 30 Ιουνίου, δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να σχολιάσει το χρονοδιάγραμμα μετά την αγωγή της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ για να εμποδίσει τη συμφωνία με την αιτιολογία ότι θα παρεμποδίσει τον ανταγωνισμό.

Ο εκπρόσωπος της Microsoft David Cuddy δήλωσε την Παρασκευή ότι η εταιρεία αρνείται πλέον να σχολιάσει το χρονοδιάγραμμα της συναλλαγής. Η FTC δήλωσε την Πέμπτη ότι θα ασκήσει αγωγή για να σταματήσει την εξαγορά και προγραμμάτισε την έναρξη της εσωτερικής δίκης στις 2 Αυγούστου 2023.

Σε προηγούμενες προσφυγές κατά συγχωνεύσεων στο εσωτερικό δικαστήριο του οργανισμού, ο δικαστής εξέδιδε μια αρχική απόφαση 7 έως 12 μήνες μετά την έναρξη της δίκης, δήλωσε η Jennifer Rie, αναλύτρια στο Bloomberg Intelligence. Παρόλα αυτά, η FTC θα πρέπει να ασκήσει ξεχωριστή αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο αν θέλει η Microsoft να αναβάλει το κλείσιμο της συμφωνίας μέχρι να τελειώσει η δίκη. Η εταιρεία αντιμετωπίζει επίσης ερωτήματα σχετικά με τη συμφωνία από τις ευρωπαϊκές και βρετανικές ρυθμιστικές αρχές.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Microsoft: Απέλυσε 1.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ

Epic Games: Μπαίνει στο metaverse με χρηματοδότηση 2 δισ. δολαρίων

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News