Business & Finance Τετάρτη 16/11/2022, 12:41
BUSINESS & FINANCE

Σκρέκας: Οι ΑΠΕ μοναδική λύση για την αντιμετώπιση ενεργειακών κρίσεων

Σκρέκας: Οι ΑΠΕ μοναδική λύση για την αντιμετώπιση ενεργειακών κρίσεων

Η διασφάλιση προσιτών τιμών ενέργειας για τους καταναλωτές, καθώς και η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης για τη μόνιμη μείωση του ενεργειακού κόστους και την προστασία του περιβάλλοντος, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στο πλαίσιο του Global Innovation Summit.

Συζητώντας με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Συνδέσμου Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC) Charles O. Holliday, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που εφαρμόζει η κυβέρνηση εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, απέναντι στην πρωτοφανή ενεργειακή κρίση. Παράλληλα, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο καινοτόμος μηχανισμός ανάκτησης των υπερεσόδων από τους ηλεκτροπαραγωγούς. Όπως τόνισε, πρόκειται για έναν μηχανισμό που χρηματοδοτεί απευθείας τις επιδοτήσεις των καταναλωτών ενώ πλέον αποτελεί και επίσημο Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

Σκρέκας: Οι ΑΠΕ μοναδική λύση για την αντιμετώπιση ενεργειακών κρίσεων-1
φωτ. Global Innovation Summit

Επίσης, ο κ. Σκρέκας επεσήμανε την αλματώδη πρόοδο της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια στον ρυθμό εγκατάστασης νέων έργων ΑΠΕ και αναφέρθηκε στο οργανωμένο σχέδιο της Κυβέρνησης για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Κλείνοντας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε: «Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πυλώνα ενεργειακής ασφάλειας και πράσινης μετάβασης. Είναι ξεκάθαρο πως η μοναδική και μόνιμη λύση για την αντιμετώπιση τέτοιων κρίσεων, είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Αξίζει να σημειωθεί πως το Global Innovation Summit διοργανώνεται φέτος στην Ελλάδα από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC), σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας (CompeteGr).

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο οι τιμές καταναλωτή για ρεύμα – φυσικό αέριο

Πληθωρισμός: Μειώθηκαν οι τιμές ενέργειας αλλά επιμένουν οι τιμές στα τρόφιμα

Πώς θα κινηθούν οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος για τον Δεκέμβριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News