Business & Finance Παρασκευή 21/10/2022, 21:45
BUSINESS & FINANCE

Κ. Φραγκογιάννης: Διεύρυνση οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας Ελλάδας – Πορτογαλίας

Κ. Φραγκογιάννης: Διεύρυνση οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας Ελλάδας – Πορτογαλίας

Οι προοπτικές ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στους τομείς των ΑΠΕ, της διαχείρισης υδάτων/ αποβλήτων, των κατασκευών, υποδομών, μεταφορών, ναυτιλίας και καινοτομίας ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στη Λισαβόνα ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, και ο ομόλογός του Υφυπουργός Διεθνούς Εμπορίου και Ξένων Επενδύσεων της Πορτογαλίας Bernardo Ivo Cruz, επιβεβαιώνοντας το αμοιβαίο ενδιαφέρον Ελλάδας – Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Φραγκογιάννης μετέφερε στην πορτογαλική πλευρά το ενδιαφέρον ελληνικών εταιρειών για συμμετοχή στην αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πορτογαλίας και την κατασκευή του νέου αεροδρομίου της Λισαβόνας. Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα ενίσχυσης της συχνότητας απευθείας πτήσεων μεταξύ πορτογαλικών πόλεων και Αθήνας, μεταξύ άλλων για την ενίσχυση των τουριστικών ρευμάτων εκατέρωθεν.

Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος Υφυπουργός αναφέρθηκε στις προοπτικές ενίσχυσης του διμερούς εμπορίου και των πορτογαλικών επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα στην Ελλάδα, ενώ μίλησε και για συνέργειες στον κλάδο κατασκευής πλοίων και ναυτικού εξοπλισμού.

Οι δύο Υπουργοί αναφέρθηκαν επίσης και στην πρόθεση ίδρυσης ελληνο-πορτογαλικού επιμελητηρίου στην Αθήνα, με στόχο τη στήριξη της εξωστρέφειας ελληνικών και πορτογαλικών επιχειρήσεων και κοινών εγχειρημάτων τους στη Νοτιανατολική Ευρώπη και τις λουζόφωνες χώρες της Αφρικής.

Οι ανωτέρω προοπτικές συνεργασίας συζητήθηκαν και στις συναντήσεις του κ. Φραγκογιάννη με τον Πρόεδρο του πορτογαλικού ΣΕΒ Confederação Empresarial de Portugal (CIP) Antonio Saraiva και τον Πρόεδρο του φορέα προώθησης εξαγωγών και επενδύσεων της Πορτογαλίας AICEP (Agência para o Investimento e Comércio Externo de Portugal, E.P.E.) LuIs Castro Henriques, με τον οποίο ο Υφυπουργός Εξωτερικών συνυπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας, εκπροσωπώντας την Enterprise Greece.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News