Business & Finance Δευτέρα 14/11/2022, 13:27
BUSINESS & FINANCE

Cosmote GS: Σε μεγάλο έργο υπηρεσιών πληροφορικής για την Κομισιόν – Προσλήψεις και στην Ελλάδα

Cosmote GS: Σε μεγάλο έργο υπηρεσιών πληροφορικής για την Κομισιόν – Προσλήψεις και στην Ελλάδα

Μεγάλο έργο παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών πληροφορικής για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το DIGIT TM ΙΙ, ανέλαβε ένωση εταιρειών, μεταξύ των οποίων και η COSMOTE Global Solutions (COSMOTE GS).

Ειδικότερα, η κοινοπραξία METIS που αποτελείται από τις εταιρείες NetCompany-Intrasoft, NTT Data, Almaviva, Capgemini, COSMOTE GS, CTG, Fujitsu, Serco, Sogeti, και Westpole, θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την εφαρμογή, την υποστήριξη, τη διαχείριση και την ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων στις εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις εγκαταστάσεις των συνεργαζόμενων θεσμικών οργάνων της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες (Βέλγιο), το Λουξεμβούργο, την Ίσπρα (Ιταλία), τη Σεβίλλη (Ισπανία), το Πέττεν (Ολλανδία), την Κομητεία Μιθ (Ιρλανδία) και την Καρλσρούη (Γερμανία), καθώς και απομακρυσμένα. Η σύμβαση είναι τετραετούς διάρκειας.

Για τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κοινοπραξία θα παρέχει υψηλά καταρτισμένους και έμπειρους συμβούλους πληροφορικής. Στο πλαίσιο αυτό, η COSMOTE GS θα αναλάβει την κάλυψη θέσεων υψηλής τεχνολογικής εξειδίκευσης (application/cloud aΕrchitects, data scientists, business intelligence experts, blockchain specialists, augmented/virtual reality experts, experts in devsecops, experts in AI/NLP/ML, GIS experts, κλπ) και θα προχωρήσει σε προσλήψεις, κυρίως σε Ελλάδα και Βέλγιο. Ήδη έχουν προκηρυχθεί ορισμένες θέσεις.

Ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ως μέλος της ένωσης εταιρειών METIS, η COSMOTE Global Solutions έχει την ευκαιρία να συμβάλει στην ψηφιακή μετάβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων νευραλγικών ευρωπαϊκών
θεσμικών οργανισμών. Η ανάληψη ενός σημαντικού έργου για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιβεβαιώνει ότι είμαστε ένας αξιόπιστος συνεργάτης εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, με υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία στην παροχή εξειδικευμένων τεχνολογικών λύσεων.»

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News