Business & Finance Πέμπτη 3/11/2022, 21:41
ΒUSINESS & FINANCE

Δύσκολοι καιροί για τις τεχνολογικές: Μειώνουν θέσεις εργασίας και «παγώνουν» προσλήψεις

Δύσκολοι καιροί για τις τεχνολογικές: Μειώνουν θέσεις εργασίας και «παγώνουν» προσλήψεις

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Stripe και η υπηρεσία υπηρεσιών διαμοιρασμού αυτοκινήτων Lyft έγιναν οι τελευταίες εταιρείες τεχνολογίας που περιέκοψαν θέσεις εργασίας, ενώ η Amazon ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να σταματήσει τις νέες προσλήψεις σε προσωπικό γραφείου, καθώς οι επιχειρηματικές δραστηριότητες γενικότερα αρχίζουν να δέχονται τον αντίκτυπο από την οικονομική επιβράδυνση. 

Ήδη, αρκετές τεχνολογικές έχουν περικόψει θέσεις εργασίας ή έχουν παγώσει τα σχέδιά τους για επέκταση των δραστηριοτήτων τους φέτος προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος και στις συνεχιζόμενες επιτοκιακές αυξήσεις. Το Twitter αναμένεται να περικόψει το ήμισυ των θέσεων εργασίας του υπό τον νέο ιδιοκτήτη του Έλον Μασκ.

Σε email που εστάλη στο προσωπικό, ο διευθύνων σύμβουλος της Stripe, Πάτρικ Κόλισον, εξήγησε ότι η εταιρεία του έχει πλεονάζον προσωπικό με δεδομένες τις υφιστάμενες συνθήκες και γι΄αυτό σκοπεύει να περικόψει ένα 14% ήτοι 1.000 θέσεις εργασίες, καθώς προετοιμάζεται για πιο δύσκολες συγκυρίες.  

Την ίδια στιγμή, η Lyft, ανταγωνίστρια της Uber, ανακοίνωσε ότι περιέκοψε 683 θέσεις εργασίας, ήτοι το 13% από τους 4.000 εργαζομένους της, σε μία προσπάθεια να περιορίσει το κόστος. 

Οι περικοπές των θέσεων εργασίας αποτελούν σημάδι για το πώς οι ολοένα και πιο αντίξοες οικονομικές συνθήκες αναγκάζουν τις εταιρείες τεχνολογίας να περικόψουν κόστος και να δημιουργήσουν «μαξιλάρια» ούτως ώστε να αντεπεξέλθουν στην κάμψη των καταναλωτικών δαπανών. Αυτό ακριβώς αποτυπώνει και η ενημέρωση της Amazon προς τους εργαζομένους ότι θα σταματήσει να κάνει νέες προσλήψεις για προσωπικό γραφείου, καθώς ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός, η ενεργειακή κρίση, τα υψηλότερα επιτόκια, η μείωση των επενδύσεων και οι μεγαλύτερες δυσκολίες στην εξασφάλιση χρηματοδότησης ρίχνουν τη σκιά τους στον τεχνολογικό κλάδο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν παράγοντες του χώρου. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

 

Διαβάστε επίσης:

Εκτός του «κλαμπ» του 1 τρισ. η Amazon: Οι 4 εταιρείες που απέμειναν

Wall Street: Δυσοίωνο το μέλλον – Πώς η Apple επηρεάζει την πορεία των μετοχών

Σε αχαρτογράφητα νερά οι Big Tech: Πανωλεθρία την τελευταία εβδομάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News