Business & Finance Τετάρτη 5/10/2022, 20:41
BUSINESS & FINANCE

Με μικρότερο ρυθμό οι αυξήσεις των τιμών των ξενοδοχείων το 2023 στις μεγαλουπόλεις

Με μικρότερο ρυθμό οι αυξήσεις των τιμών των ξενοδοχείων το 2023 στις μεγαλουπόλεις

Οι τιμές των ξενοδοχείων θα συνεχίσουν να αυξάνονται το 2023 στις περισσότερες από τις βασικές πόλεις για επιχειρηματικές εκδηλώσεις παγκοσμίως, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για ιδιωτικές συναντήσεις μετά τη διακοπή των δραστηριοτήτων του κλάδου λόγω της πανδημίας, αν και με βραδύτερο ρυθμό εξαιτίας της επιδείνωσης της οικονομικής προοπτικής, αναφέρει στις ετήσιες προβλέψεις της η American Express Global Business Travel.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι επαγγελματίες που πραγματοποιούν εταιρικά ταξίδια αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξασφάλιση διαμονής σε καλές τιμές, ενώ τα ξενοδοχεία έχουν να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό και την έλλειψη ταλέντων εν μέσω ανάκαμψης στον τουρισμό και τις επιχειρηματικές εκδηλώσεις, ανέφερε η εταιρεία συμβούλων.

«Ενώ τα ξενοδοχεία μπορούν να συνεχίσουν να επωφελούνται και το 2023 από τη συσσωρευμένη ζήτηση για ιδιωτικές συναντήσεις και εκδηλώσεις, οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές είναι μάλλον απίθανο να επιτρέψουν να επιτευχθεί αντίστοιχος ρυθμός αύξησης όπως το 2022», προστίθεται στην έκθεση.

Τα ποσοστά στο Λονδίνο προβλέπεται να αυξηθούν έως και 6,2% το επόμενο έτος, καθώς τα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν πληθωριστικές πιέσεις στο κόστος εργασίας και ενέργειας, αναφέρει η μελέτη. Στο Παρίσι, οι τιμές δωματίων ενδέχεται να αυξηθούν έως και 10%, καθώς η γαλλική πρωτεύουσα πρόκειται να φιλοξενήσει εκδηλώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι και θα προετοιμαστεί για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η Νέα Υόρκη αναμένεται να δει τις τιμές των ξενοδοχείων να αυξάνονται κατά 8,2% το 2023, λόγω της ζήτησης για ιδιωτικές συναντήσεις και στη συνεχιζόμενη ζήτηση ταξιδιών αναψυχής, ανέφερε.

Πόλεις όπως η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη θα αυξήσουν τις τιμές των ξενοδοχείων, ακολουθώντας τις υπόλοιπες κύριες επιχειρηματικές πόλεις στην Ευρώπη, με μέσες αυξήσεις περίπου 7,2% και 6,6%, αντίστοιχα.

Η εταιρεία είπε ότι η πρόβλεψη των τιμών των ξενοδοχείων, μετά από δύο χρόνια «ταξιδιωτικών διαταραχών» λόγω πανδημίας και αβεβαιότητας για την παγκόσμια οικονομία ήταν πρόκληση και ότι η ομάδα επεξεργασίας δεδομένων συνδύασε ιστορικά δεδομένα συναλλαγών με μακροοικονομικούς παράγοντες για να δημιουργήσει τις προβλέψεις τιμών για το 2023.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News