Business & Finance Δευτέρα 12/09/2022, 21:25
ΒUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Πιο ακριβά τα αεροπορικά εισιτήρια στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων

ΗΠΑ: Πιο ακριβά τα αεροπορικά εισιτήρια στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων

Εάν κάποιος προγραμματίζει να ταξιδέψει την Ημέρα των Ευχαριστών ή τα Χριστούγεννα, θα πρέπει να είναι έτοιμος να πληρώσει περισσότερα. 

Τα αεροπορικά ταξίδια κατά την περίοδο των διακοπών θα είναι τα πιο ακριβά σε διάρκεια πέντε ετών, σύμφωνα με στοιχεία της Hopper. 

O μέσος όρος των εισιτηρίων για πτήσεις εσωτερικού την Ημέρα των Ευχαριστών κυμαίνεται στα 350 δολάρια, ενώ σε διεθνείς πτήσεις τα εισιτήρια φθάνουν τα 800 δολάρια, που σημαίνει αύξηση της τάξης του 22% από τα επίπεδα του 2019, πριν από την πανηδμία, σύμφωνα με την Hopper. 

Τα αεροπορικά εισιτήρια στη διάρκεια των Χριστουγέννων, που πέφτουν Σαββατοκύριακο φέτος, είναι κατά ένα-τρίτο πιο ακριβά σε σχέση με το 2019, κυμαινόμενα κατά μέσο όρο στα 463 δολάρια, ενώ στις διεθνείς πτήσεις είναι κατά 26% πιο ακριβά, φθάνοντας στα 1.300 δολάρια. 

Τα ταξίδια στις ημέρες αιχμής, που υπάρχει μεγάλη ζήτηση, όπως την Τετάρτη πριν από τα Χριστούγεννα ή τις ημέρες γενικότερα πριν από τα Χριστούγεννα, οι τιμές είναι πάντα πιο υψηλές. 

Ο Μπρετ Σνάιντερ, ιδρυτής της ιστοσελίδας Cranky Flier για ταξίδια και πρώην μάνατζερ αεροπορικής εταιρείας, προειδοποιεί ότι τα φθηνά εισιτήρια είναι πλέον δύσκολο να βρεθούν πλέον σε οιαδήποτε ημέρα σε περίοδο διακοπών, επειδή οι αεροπορικές εταιρείες έχουν βελτιώσει τον έλεγχο ως προς τον αριθμό των θέσεων που πωλούν. 

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους παράγοντες που προκάλεσαν χάος στις αεροπορικές συγκοινωνίες και στα αεροδρόμια στη διάρκεια του καλοκαιριού – έλλειψη αεροσκαφών, προσωπικού και κατάλληλης εξειδίκευσης – δεν έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπιστεί, που σημαίνει ότι μπορεί να επαναληφθεί και ότι γενικότερα η διαθεσιμότητα θα παραμείνει περιορισμένη. Αυτό σημαίνει με τη σειρά του ότι οι τιμές θα παραμείνουν σε υψηλότερα επίπεδα. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News