Business & Finance Δευτέρα 8/08/2022, 21:36
ΒUSINESS & FINANCE

Boeing: Θέμα χρόνου οι νέες παραδόσεις Dreamliners 787

Boeing: Θέμα χρόνου οι νέες παραδόσεις Dreamliners 787

Η Boeing αναμένεται να επαναλάβει τις παραδόσεις των αεροσκαφών της 787 Dreamliners τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA).

Οι παραδόσεις των αεροσκαφών ευρείας ατράκτου έχουν ανασταλεί τα τελευταία δύο χρόνια καθώς οι ρυθμιστικές αρχές και η Boeing εξέτασαν μια σειρά κατασκευαστικών ελαττωμάτων.

«Η Boeing έκανε τις απαραίτητες αλλαγές για να διασφαλίσει ότι το 787 Dreamliner πληροί όλα τα πρότυπα πιστοποίησης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η FAA. «Η FAA θα επιθεωρήσει κάθε αεροσκάφος προτού εκδοθεί πιστοποιητικό αξιοπλοΐας και εγκριθεί για παράδοση».

Οι πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των American Airlines και United Airlines βρέθηκαν αντιμέτωποι με αυτές τις μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση, την ώρα που η ζήτηση για ταξίδια αυξήθηκε σημαντικά φέτος.

Ο οικονομικός διευθυντής της American, Derek Kerr, τον περασμένο μήνα εκτίμησε ότι ο αερομεταφορέας θα λάβει ένα Dreamliner από την Boeing στις αρχές Αυγούστου, πράγμα που σημαίνει ότι η αεροπορική εταιρεία θα είναι η πρώτη ή μεταξύ των πρώτων που θα παραλάβει ξανά ένα από τα αεροπλάνα από το εργοστάσιο της Boeing στη Νότια Καρολίνα.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News