Business & Finance Τρίτη 30/08/2022, 22:30
BUSINESS & FINANCE

Ο πελάτης της Boeing, Ryanair, λέει ότι το MAX 10 δεν θα πιστοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους

Ο πελάτης της Boeing, Ryanair, λέει ότι το MAX 10 δεν θα πιστοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους

Η Boeing φαίνεται ότι έχει αποδεχθεί ότι δεν θα είναι σε θέση να πιστοποιήσει το αεροσκάφος της MAX 10 έως το τέλος του έτους, αλλά παραμένει πιθανό ότι οι νομοθέτες των ΗΠΑ θα μπορούσαν να της δώσουν περισσότερο χρόνο δήλωσε στο Reuters η Ryanair, κύριος πελάτης της αμερικανικής πολυεθνικής.

Ερωτηθείσα σχετικά με τα σχόλια του ιρλανδικού αερομεταφορέα χαμηλού κόστους, ο οποίος βρίσκεται επί του παρόντος σε συζητήσεις για μια πιθανή μεγάλη παραγγελία MAX 10, η Boeing είπε ότι παραμένει προσηλωμένη στην πιστοποίηση και την παράδοση της παραγγελίας.

Ο αμερικανικός κατασκευαστής αεροπλάνων έχει προθεσμία στα τέλη Δεκεμβρίου για να λάβει έγκριση για το 737 MAX 10, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 230 επιβάτες, διαφορετικά θα πρέπει να πληροί τις νέες απαιτήσεις ειδοποίησης στο πιλοτήριο βάσει νόμου του 2020.

Τα ρυθμιστικά ζητήματα θα μπορούσαν να αναγκάσουν την κατασκευαστική εταιρεία να ακυρώσει το Max 10, δήλωσε τον Ιούλιο ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Dave Calhoun.

«Νομίζω ότι η Boeing αποδέχεται ότι δεν θα λάβει πιστοποίηση μέχρι το τέλος του έτους, αλλά υποψιάζομαι ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει παράταση αυτής της διαδικασίας πιστοποίησης μέχρι τις αρχές του 2023», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair Group, Michael O’Leary.

«Δεν έχει νόημα να καλούμε μια εταιρεία όπως η Boeing να επανασχεδιάσει το πιλοτήριο ή να επανασχεδιάσει τα συστήματα ασφαλείας… Οπότε θα προέτρεπα το Κογκρέσο να μην απαιτήσει επανασχεδιασμό», πρόσθεσε.

Η Ryanair πέρυσι αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις με την Boeing για 200 από τα MAX 10, αλλά παρέμεινε σε επαφή με την εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων για μια πιθανή παραγγελία. Ο O’Leary είπε ότι επρόκειτο να συναντήσει την Boeing την Τετάρτη.

Ένας εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας είπε ότι η υπηρεσία δεν «σχολιάζει τα τρέχοντα έργα πιστοποίησης. Ρωτήστε την Boeing για το πρόγραμμά τους».

Σε ανακοίνωσή της, η Boeing είπε ότι «συνεργάζεται με διαφάνεια με την FAA για να παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζονται και δεσμεύεται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της και των πελατών μας για την πιστοποίηση και παράδοση του 737-10».

«Η ασφάλεια παραμένει ο κινητήριος παράγοντας σε αυτήν την προσπάθεια», πρόσθεσε η Boeing.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News