Business & Finance Δευτέρα 1/08/2022, 21:30
ΒUSINESS & FINANCE

Estee Lauder: Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Tom Ford

Estee Lauder: Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Tom Ford

Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του πολυτελούς brand Tom Ford στον χώρο της ένδυσης βρίσκεται η Estee Lauder, σύμφωνα με πηγές, με πιθανή μία συμφωνία που ενδεχομένως να αποτιμηθεί στα 3 δισ.δολάρια ή και περισσότερο, αποτελώντας τη μεγαλύτερη που έχει γίνει έως σήμερα από την εταιρεία καλλυντικών.

Βεβαίως, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία. Η Estee Lauder δεν είναι ο μόνος ενδιαφερόμενος για την εξαγορά του Tom Ford, σύμφωνα με πηγές.  

Η Tom Ford είναι περισσότερο γνωστή για τα ανδρικά της ρούχα, αν και πωλεί και γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ, καθώς και μια ταχέως αναπτυσσόμενη σειρά καλλυντικών και αρωμάτων. Η Estée Lauder ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το τμήμα καλλυντικών και αρωμάτων, με το οποίο έχει ήδη μια μακροχρόνια συμφωνία αδειοδότησης, και θα μπορούσε ενδεχομένως να αναζητήσει να αδειοδοτήσει τις σειρές ρούχων αλλού, σύμφωνα με τις πηγές.

Το 2005, ο Τομ Φορντ συμβουλεύτηκε την Estee Lauder για ένα άρωμα, το Youth-Dew Amber Nude. Αμέσως μετά, η εταιρεία καλλυντικών έδωσε τη συγκατάθεσή της να αναπτύξει και να διανείμει αρώματα και καλλυντικά με την επωνυμία Tom Ford Beauty.

Ο Φορντ με καταγωγή από το Τέξας, ίδρυσε την ομώνυμη επωνυμία του μετά από μια μακρά θητεία ως δημιουργικός διευθυντής στην Gucci. 

Η Estée Lauder ήταν ενεργός αγοραστής όλα αυτά τα χρόνια, αλλά οι συμφωνίες της ήταν σχετικά μικρές. Πλήρωσε περίπου 1 δισ. δολάρια για να αγοράσει την υπόλοιπη καναδική εταιρεία ομορφιάς Deciem, που δεν είχε στην κατοχή της, το 2021 και ανάλογο ποσό για την κορεατική εταιρεία περιποίησης Have & Be Co. το 2019. Λίγα χρόνια πριν, είχε καταβάλει περίπου 1,5 δισ. δολάρια για την Too Faced Cosmetics LLC.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από WSJ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News