Business & Finance Τρίτη 19/07/2022, 22:38
LIFE & ARTS

CNBC: Η 35χρονη που κάνει photoshop σε σκυλιά και έβγαλε 100.000 δολάρια σε μισό χρόνο

CNBC: Η 35χρονη που κάνει photoshop σε σκυλιά και έβγαλε 100.000 δολάρια σε μισό χρόνο

Όταν το video της Mandy Helwege στο TikTok έγινε viral το Νοέμβριο, κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει: να παραιτηθεί από την εργασία της. 

Μετά από 12 χρόνια στον χώρο των πωλήσεων, η 35χρονη αποφάσισε με αφορμή αυτό το video να ακολουθήσει το πάθος της σε full time. Εδώ και τρία χρόνια, η Helwege είχε δημιουργήσει την Seeing Double Edits, μία επιχείρηση όπου έκανε φωτοσόπ φωτογραφίες κατοικίδιων δίπλα στις νεώτερες εκδοχές τους, προβάλοντάς την στο Instagram, μία δραστηριότητα που άρχισε να της αποφέρει μερικά χιλιάδες δολάρια ετησίως. Και τότε συνειδητοποίησε εάν το έκανε full time, τότε αυτό θα αποτελούσε μία τεράστια επιχείρηση και όχι χάρη στη δημοτικότητα του TikTok. 

Σήμερα, το βίντο που είχε ανεβάσει στο TikTok έχει περισσότερες από 2,4 εκατ. προβολές και ο λογαριασμός της Seeing Double Edits στο Instagram περισσότερους από 40.500 followers. Το πιο σημαντικό όμως είναι το εξής: τα 4.000 δολάρια πέρυσι από τη Seeing Double Edits έγιναν 100.000 δολάρια έως τον Ιούνιο του 2022. 

View this post on Instagram

A post shared by Seeing Double Edits (@seeingdoubleedits)

«Η εικονικότητα είναι ευλογία και κατάρα ταυτόχρονα. Χρειάζεται πολύς χρόνος και ενέργεια για να δημιουργείς πέντε νέα κομμάτια κάθε μέρα», αναφέρει. 

Όλα ξεκίνησαν από μία ιδέα της στιγμής στον λογαριασμό της στο Instagram με την ονομασία Great Dane. Όταν η Helwege δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία του σκύλου της με φωτοσόπ, οι φίλοι συνέρρεαν μαζικά και άρχισε σταδιακά να δημιουργεί ακόλουθους στο Instagram.

«Ξαφνιάστηκε τόσο πολύ όταν έγινε viral, γιατί δημοσίευσα την φωτό με αρκετή επιφύλαξη: εάν μπορώ να πάρω 25 παραγγελίες από αυτό, θα είναι ωραίο. Όμως, κατέληξα με εκατοντάδες άμεσα μηνύματα στο Instagram, παίρνοντας παραγγελίες», αναφέρει η Helwege. 

Eπειδή πολλά από τα άτομα που έκαναν παραγγελίες αρνούνταν μετά να πληρώσουν για τις ώρες που η Helwege αφιέρωνε, δημιούργησε ένα σύστημα κρατήσεων – 10 δολάρια για τις παραγγελίες του επόμενου μήνα, 20 δολάρια για τις παραγγελίες αυτού του μήνα – και άρχισε να περιορίζει τις παραγγελίες, αρχικά στις 150 το μήνα από 350 που δεχόταν αρχικά. 

Σήμερα, η Helwege πληρώνει περίπου 55 δολάρια το μήνα για να φιλοξενήσει τον ιστότοπό της και να τρέξει το Adobe Photoshop και το Lightroom στον προσωπικό της υπολογιστή. Και με κάθε κομμάτι που ξεκινά τώρα από 125 δολάρια, αντλεί τα διπλάσια της μηνιαίας προμήθειας που καταβάλει για κάθε έργο διάρκειας δύο έως πέντε ωρών.

Οι σχετικά χαμηλές τιμές βοηθούν επίσης τη Helwege να ξεχωρίζει έναντι άλλων καλλιτεχνικών επιχειρήσεων του Instagram: Το Seeing Double Edits αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό μέρος της διαδικτυακής αγοράς τέχνης, αξίας 13,3 δισ. δολαρίων το 2021, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της επενδυτικής τράπεζας UBS και της εταιρείας καλλιτεχνικών εκθέσεων Art Basel.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News