Business & Finance Τετάρτη 29/06/2022, 22:09
ΒUSINESS & FINANCE

Air Zealand: Πετάς και κοιμάσαι – Έρχονται κρεβάτια στην οικονομική θέση

Air Zealand: Πετάς και κοιμάσαι – Έρχονται κρεβάτια στην οικονομική θέση

Τα πρώτα κρεββάτια έρχονται σύντομα στην οικονομική αεροπορική θέση. Αρκεί να ταξιδέψει κάποιος με την Air New Zealand. 

Η Air New Zealand εργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια πάνω στην ιδέα της SkyNest, η οποία θα είναι έτοιμη προς χρήση το 2024. Τα καθίσματα είναι εντελώς επίπεδα, φτιαγμένα με πραγματικά στρώματα, μαξιλάρια ψύξης και κλινοσκεπάσματα και βρίσκονται στο πίσω μέρος του αεροπλάνου, ακριβώς μετά την καμπίνα με τις premium οικονομικές θέσεις. Υπάρχουν όμως αρκετά ψιλά γράμματα. 

relates to Lie-Flat Airplane Seats Are Coming to Economy Class
Πηγή: Air New Zealand

Πρώτον, οι θέσεις δεν θα περιλαμβάνονται στην τιμή ενός οικονομικού εισιτηρίου. Το SkyNests είναι ένα ξεχωριστό προϊόν, με κουκέτες που βρίσκονται σε τρία ύψη και για τις οποίες μπορεί να γίνει κράτηση μόνο για μία διάρκεια τεσσάρων ωρών – ο χρόνος που η αεροπορική εταιρεία έχει καθορίσει ότι χρειάζεται για να επιτρέψει στους επισκέπτες δύο κύκλους ύπνου (περίπου των 90 λεπτών). Το προσωπικό καμπίνας θα απολυμαίνει τον χώρο και θα αντικαθιστά τα κλινοσκεπάσματα.

Το πρόσθετο κόστος της εφαρμογής της SkyNest δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά θα είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε βρίσκεται σε οικονομική ή premium οικονομική θέση. Η τιμολόγηση θα είναι η ίδια ανεξάρτητα από την κατηγορία του εισιτηρίου.

relates to Lie-Flat Airplane Seats Are Coming to Economy Class
Πηγή: Air New Zealand

Επίσης, η Air New Zealand διαθέτει ήδη μια οικονομική επιλογή, που ονομάζεται SkyCouch – επιτρέπει στους επιβάτες να ανοίξουν τα ειδικά σχεδιασμένα υποπόδια και στα τρία καθίσματα σε μια οικονομική σειρά, για να μεγαλώσουν τα καθίσματα και να τα μετατρέψουν σε αυτοσχέδιο κρεβάτι. Είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε οικογένειες, που μπορούν να ξαπλώσουν οριζόντια σε μια σειρά που έχουν κλείσει μαζί. Αλλά η επιλογή μπορεί να χρησιμοποηθεί και από έναν μόνο ταξιδιώτη: η κράτηση τριών οικονομικών θέσεων είτε από τη Νέα Υόρκη είτε από το Σικάγο προς το Ώκλαντ κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια σε σύγκριση με περίπου 5.000 δολάρια για μια θέση στην επιχειρηματική θέση.

Σε αντίθεση με το SkyCouch, το SkyNest δεν θα έχει ενοχλητικά κενά και ανασηκωμένα υποβραχιόνια μεταξύ των καθισμάτων, ενώ το στρώμα θα είναι πιο παχύ, καθώς είναι ειδικά κατασκευασμένο για να χρησιμεύει ως κρεβάτι.

Επίσης, κάθε κρεβάτι είναι φτιαγμένο για ένα μόνο άτομο χωρίς όριο βάρους και σε αντίθεση με το SkyCouch, ένας γονέας δεν θα μπορεί να μοιραστεί ένα κρεβάτι με το παιδί του.

Το SkyNests θα τεθεί σε λειτουργία το 2024 σε αεροσκάφη που εξυπηρετούν απευθείας δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων της Air New Zealand, όπως το Σικάγο ή η Νέα Υόρκη προς το Ώκλαντ. Τα απευθείας δρομολόγια της Νέας Υόρκης, από αυτόν τον Σεπτέμβριο, θα είναι από τις μεγαλύτερες πτήσεις στον κόσμο, με διάρκεια 17,5 ωρών. Οι πτήσεις διάρκειας 15 ωρών από το Σικάγο θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

relates to Lie-Flat Airplane Seats Are Coming to Economy Class
Πηγή: Air New Zealand

Την ίδια στιγμή, ο αερομεταφορέας επανεξετάζει και το design της καμπίνας στο σύνολό του, από την επιχειρηματική έως την οικονομική θέση με ελαφρύτερα σχέδια που προορίζονται να μειώσουν τις εκπομπές  διοξειδίου του άνθρακα, για παράδειγμα υφασμάτινη ταπετσαρία αντί για δερμάτινα καθίσματα στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου ή πιο λεπτά πιάτα για την υπηρεσία γευμάτων. Μπορεί να μην πρόκειται για εντυπωσιακές αναβαθμίσεις, αλλά αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα του σημερινού αεροπορικού κλάδου που καλείται να συρρικνώσει το κόστος του. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News