Business & Finance Κυριακή 20/12/2020, 19:01
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Μπορεί το Bitcoin να γίνει αγορά 1 τρισ. δολαρίων;

Μπορεί το Bitcoin να γίνει αγορά 1 τρισ. δολαρίων;

Η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin θα μπορούσε να αγγίξει το 1 τρισ. δολάρια μέσα στο 2021, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να παίρνουν το κρυπτονόμισμα περισσότερο στα σοβαρά, εκτιμά ο Garrick Hileman, επικεφαλής ανάλυσης στο Blockchain.com.

Όπως εξήγησε ο Hileman στο Business Insider, το Bitcoin αρχίζει να κερδίζει αξιοπιστία ως νόμισμα αποθεματικών, καθώς θεσμικοί παίκτες όπως ο δισεκατομμυριούχος Stanley Druckenmiller, η BlackRock, ο Bill Miller και ο ιδρυτής του Twitter και της πλατφόρμας πληρωμών Square, Jack Dorsey αναγνωρίζουν πλέον ότι το κρυπτονόμισμα ήρθε για να μείνει. 

Σημειώνεται ότι η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στα 350 δισ. δολάρια, ενώ εκείνη του χρυσού ξεπερνά τα 10 τρισ. δολάρια. Αυτή την εβδομάδα, το κρυπτονόμισμα κέρδισε 12% σε διάστημα μόλις δύο ημερών, ενώ το Σάββατο κινούνταν λίγο κάτω από τα 23.000 δολάρια. 

«Εκτίμησή μου είναι ότι το Bitcoin θα γίνει αγορά ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων ενδεχομένως από του χρόνου», είπε ο αναλυτής. 

Το Blockchain.com διαπίστωσε αύξηση 39% στη δημιουργία νέων wallets (πορτοφολιών) στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων του φέτος, καθώς περίπου 17 εκατ. wallets δημιουργήθηκαν από το Δεκέμβριο του 2019. Ο Hileman υπολογίζει ότι περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν θέσεις στα κρυπτονομίσματα σήμερα, ενώ σημειώνει ότι μεγάλο μέρος της πρόσφατης ζήτησης για τα assets αυτά ξεκινά από θεσμικούς επενδυτές. Hedge funds, family offices και διαχειριστές κεφαλαίων έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτό το ράλι, και αυτό το κάνει διαφορετικό από την ανάλογη κούρσα του 2017, που οφειλόταν περισσότερο στην κερδοσκοπία ιδιωτών επενδυτών. 

Σημειώνεται, πάντως, ότι για να φτάσει η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin στο 1 τρισ. δολάρια, η τιμή του θα πρέπει να αγγίξει τα 54.000 δολάρια, δηλαδή να ανέβει 130% ακόμα. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS