Business & Finance Τετάρτη 16/12/2020, 16:00
ΑΓΟΡΕΣ

Είναι γεγονός: το bitcoin ξεπέρασε τα 20.000 δολάρια 

Είναι γεγονός: το bitcoin ξεπέρασε τα 20.000 δολάρια 

Επίτευγμα ορόσημο το οποίο σηματοδοτεί νέα δεδομένα κατέγραψε σήμερα Τετάρτη το bitcoin, υπερβαίνοντας για πρώτη φορά τα 20.000 στην ιστορία του. 

Περί τις 15:55 ώρα Ελλάδος το κρυπτονόμισμα σημειώνει άνοδο 5,27% με την τιμή του να έχει σκαρφαλώσει στα 20,342 δολάρια, ενώ έφτασε στο υψηλό ημέρας έως και τα 20.415 δολάρια. 

Το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα έχει εκτιναχθεί κατά 170% από την αρχή του τρέχοντος έτους, με την τιμή του στις αρχές Δεκεμβρίου να καταρρίπτει το ιστορικό υψηλό ρεκόρ από τα τέλη του 2017 και να σκαρφαλώνει στα 19.918 δολάρια.

Οι επενδυτές μέσα στο 2020 συσσωρεύθηκαν στο bitcoin, καθώς οι αναταράξεις στις αγορές εξαιτίας του κορωνοϊού, ανέδειξε το κρυπτονόμισμα ως ασφαλές καταφύγιο, δίπλα στα πολύτιμα μέταλλα και τα κρατικά ομόλογα. 

Η εκτίναξη αυτή της τιμής του, το καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό για τους επενδυτές εκείνους που αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις, σε ένα περιβάλλον με τα επιτόκια σε χαμηλά ιστορικά ρεκόρ. 

Η τιμή του bitcoin πήρε σήμερα μεγάλη ώθηση μετά το δημοσίευμα ότι το βρετανικό fund Ruffer Investment Management, έχει τοποθετήσει περί των 675 εκατ. δολαρίων στο κρυπτονόμισμα, σηματοδοτώντας μια από τις μεγαλύτερες ενδείξεις ότι το ενδιαφέρον των χρηματοπιστωτικών ινστιτούτων για την αγορά ψηφιακών νομισμάτων εντάθηκε αυτό το έτος.  

Όπως δήλωσε το fund που διαθέτει ένα portfolio συνολικής αξίας 20,3 δισ. στερλινών (27,3 δισ, δολάρια), εκπροσωπώντας περισσότερους από 6.500 επενδυτές από όλο τον κόσμο, η τοποθέτηση αυτή «είναι μια μικρή πολιτική ασφαλείας ενάντια στη συνεχιζόμενη απομείωση της αξίας των μεγαλύτερων νομισμάτων στον κόσμο. 

Η επένδυση αυτή αντιπροσωπεύει περί του 2,5% της συνολικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

«Το bitcoin διαφοροποιεί τις επενδύσεις μας από το χρυσό και τα ομόλογα που είναι συνδεδεμένα στον πληθωρισμό, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει ως αντιστάθμιση ενάντια στους κινδύνους που διακρίνουμε από τη νομισματική πολιτική και τις αγορές» αναφέρει η εταιρεία στο σημείωμά της προς τους επενδυτές. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News