Business & Finance Δευτέρα 11/04/2022, 13:09
BUSINESS & FINANCE

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα καύσιμα – Πότε θα δοθεί το επίδομα των 200 ευρώ

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα καύσιμα – Πότε θα δοθεί το επίδομα των 200 ευρώ

Μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση στα καύσιμα, ενώ στις 20-21 Απριλίου αναμένεται να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 200 ευρώ οι ευάλωτες ομάδες.

Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Ξεκινώντας την εισήγησή του, ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξασφαλίζει πόρους για να στηρίξει την κοινωνία απέναντι στο πληθωριστικό κύμα, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό και την πρώτη δόση 3,6 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Για την αισχροκέρδεια είπε ότι η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη και ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς, καλώντας τους παράγοντες της αγοράς να επιδείξουν ευθύνη απέναντι στην κοινωνία. 

Επίσης, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι υπάρχει επισιτιστική επάρκεια και πως η άνοδος των τιμών δεν οφείλεται στη διαθεσιμότητα, αλλά στο ενεργειακό κόστος. Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό έχουν δρομολογηθεί και αποτελούν προτεραιότητα μέτρα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι εάν δεν υπάρξουν κοινές ευρωπαϊκές παρεμβάσεις, τότε θα υπάρξουν πρόσθετες εθνικές παρεμβάσεις,

Χαρακτηριστικά είπε: «Κάθε μέτρο που λαμβάνουμε παίρνει υπόψη τη δημοσιονομική σταθερότητα. Ζούμε μια εκρηκτική κατάσταση χωρίς προηγούμενο, δεν θα αφήσουμε κανεναν μόνο ταυτόχρονα με τις πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όταν η κυβέρνηση έχει να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο, θα το ανακοινώσει αφού πρωτα το έχουμε μετρήσει σωστά».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα ακρίβειας: Ποιοι θα πάρουν τα 200 ευρώ

Επιδότηση καυσίμων: Τι προβλέπει η τροπολογία – Το μπόνους των 5 ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News