Business & Finance Σάββατο 9/04/2022, 16:43
BUSINESS & FINANCE

ΕΦΕΤ: Ανάκληση επιπλέον προϊόντων Kinder από την αγορά

ΕΦΕΤ: Ανάκληση επιπλέον προϊόντων Kinder από την αγορά

Στο σύνολο των προϊόντων Kinder Schokobons και Kinder Surprise Maxi των 100 γρ. ανεξαρτήτου παρτίδας επεκτείνει την ανάκληση ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), η Βελγική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια της Τροφικής Αλυσίδας – AFSCA ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της μονάδα παραγωγής της Ferrero d’Arlon στο Βέλγιο η οποία εμπλέκεται στα περιστατικά σαλμονέλωσης που παρουσιάστηκαν σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη. Η εν λόγω εξέλιξη οφείλεται στην αδυναμία της παραγωγού επιχείρησης να διασφαλίσει ότι τα παραγόμενα προϊόντα είναι ασφαλή.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας “Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Ανάκληση επιπρόσθετων προϊόντων KINDER και σην Κυπριακή αγορά

Ανακαλούνται όλα τα προϊόντα «Kinder Surprise», «Kinder Surprise Maxi», «Kinder Mini Eggs» και «Schoko-bons», ανεξάρτητα από τις παρτίδες ή τις ημερομηνίες λήξης, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι ο επίσημος αντιπρόσωπος εισαγωγής στη Κύπρο προβαίνει σε απόσυρση των «Schoko-bons» και «Kinder Surprise Maxi».Επιπρόσθετα ισχύει η ανάκληση των προϊόντων που ανακοινώθηκαν στις  7 Απριλίου, 2022 και αφορά την ανάκληση προϊόντων που έχουν παραληφθεί από την εταιρεία Lidl.

Επισημαίνεται τέλος, ότι οι έρευνες στα Κράτη Μέλη όπου παρασκευάζονται τα επηρεαζόμενα προϊόντα συνεχίζονται και ότι η υπόθεση παρακολουθείται στενά από τις Αρμόδιες Αρχές και εάν προκύψουν νεότερες πληροφορίες για επιπρόσθετα προϊόντα ή/και παρτίδες, το καταναλωτικό κοινό θα ενημερωθεί αμέσως με νέα ανακοίνωση.

moneyreview.gr

Δείτε επίσης:

Ferrero: Ανακαλεί σοκολατένια αυγά σε Βρετανία και Ιρλανδία, λίγο πριν το Πάσχα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News