Business & Finance Πέμπτη 24/03/2022, 16:20
BUSINESS & FINANCE

Μετά τα σούπερ μάρκετ, έρχονται πρόστιμα και στα βενζινάδικα

Μετά τα σούπερ μάρκετ, έρχονται πρόστιμα και στα βενζινάδικα

Ελέγχους και πρόστιμα σε πρατήρια υγρών καυσίμων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή το πρόστιμο-«μαμούθ» σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ που υπέγραψε σήμερα. 

Όπως είπε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, οι έλεγχοι θα γίνονται όλο και πιο εντατικοί, ώστε να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας. 

Ερωτηθείς σε ποια προϊόντα αισχροκερδούσε το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ που του δόθηκε το πρόστιμο, είπε ότι επρόκειτο για προϊόντα σε είδη διατροφής.

«Βάση του νόμου όλο το ποσό που εισέπραξε επιπλέον η αλυσίδα επί το διπλάσιο μπαίνει ως πρόστιμο», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Απαντώντας σε ερώτημα γιατί δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό διότι η εταιρεία έχει δικαίωμα να προσβάλει το πρόστιμο στο δικαστήριο. Παρ’ όλα αυτά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποκαλύπτονται τα ονόματα τέτοιων εταιρειών στο μέλλον.

Σε σχέση με τη διάταξη που υποχρεώνει την εφοδιαστική αλυσίδα να δηλώνει τα αποθέματα συγκεκριμένων προϊόντων, τόνισε πως εάν βρεθεί ποσότητα που δεν έχει δηλωθεί θα κατάσχεται και θα επιβάλλεται πρόστιμο από 5.000 έως 100.000 επιπλέον πέραν της κατασχέσεως.

«Κόφτη με την έννοια που είχαμε βάλει στα αντισηπτικά με νόμο δεν έχουμε βάλει», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει τις αποθήκες γεμάτες, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι θέλει να περάσει την ιδέα ότι υπάρχει εύκολη λύση για να φύγει η ενεργειακή κρίση ενώ σημείωσε ότι στην αντιμετώπιση της κρίσης η Ελλάδα διεκδικεί ευρωπαϊκή λύση. 

Τέλος, για το πλαφόν που έχει μπει στις ηλεκτρονικές (και όχι μόνο) παραγγελίες από σούπερ μάρκετ, δήλωσε ότι το μέτρο αυτό έχει εφαρμοστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Εγώ δουλεύω με ένα κακό σενάριο ότι ο πόλεμος θα κρατήσει πολύ, εύχομαι να πέσω έξω και ο πόλεμος να λυθεί σήμερα. Εύχομαι να επικρατήσει ειρήνη και για ανθρωπιστικούς λόγους πρωτίστως και για οικονομικούς δευτερευόντως. Επειδή όμως ο υπουργός δεν μπορεί να δουλεύει με βάση το τι εύχεται σας λέω ότι δουλεύουμε με το αρνητικό σενάριο και για αυτό παρακολουθούμε τα αποθέματα και τις εισαγωγές ώστε να εξασφαλίσουμε ότι τα αποθέματα μας ανανεώνονται και δεν θα έχουμε έλλειψη», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: 

«Ιστορικό» πρόστιμο σε σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια

Σούπερ μάρκετ: Πλαφόν σε αλεύρι και σπορέλαια – «Κόφτης» και στη ζάχαρη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News