BUSINESS & FINANCE

Σούπερ μάρκετ: Πλαφόν σε αλεύρι και σπορέλαια – «Κόφτης» και στη ζάχαρη

Σούπερ μάρκετ: Πλαφόν σε αλεύρι και σπορέλαια – «Κόφτης» και στη ζάχαρη

Στα φυσικά πλέον καταστήματα των σούπερ μάρκετ, εκεί όπου γίνεται ο συντριπτικός όγκος των πωλήσεών τους, επεκτείνεται πλέον το μέτρο του πλαφόν αγοράς σε αλεύρι, ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, ενώ πλέον στον κατάλογο των «προβληματικών» προϊόντων προστίθεται και η ζάχαρη. 

Χθες η ΑΒ Βασιλόπουλος, που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο «παίκτη» του κλάδου, ανακοίνωσε πως θέτει το παρακάτω όρια αγοράς: 

– Μέχρι 3 συσκευασίες προϊόντων αραβοσιτέλαιου και ηλιέλαιου 1lt ή 2lt, ανεξαρτήτως μάρκας.

– Μέχρι 2 τεμάχια σπορέλαιου 5lt, ανεξαρτήτως μάρκας.

– Μέχρι 3 τεμάχια στα άλευρα, για όλους τους τύπους.

Τα όρια αυτά ισχύουν τόσο για παραγγελίες από το ηλεκτρονικό κατάστημα όσο και για αγορές από το δίκτυο των φυσικών της καταστημάτων. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι προχθές η αλυσίδα είχε επιβάλλει πλαφόν σε κάποιους κωδικούς αλεύρων και ηλιελαίου για τις ηλεκτρονικές παραγγελίες, ενώ αρκετοί κωδικοί εμφανίζονταν ως μη διαθέσιμοι. Σύμφωνα με την αλυσίδα τα όρια αγοράς τίθενται «στο πλαίσιο των διεθνών εξελίξεων και για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πελατών της». 

Πλαφόν στις αγορές ηλιελαίου από τα φυσικά της καταστήματα επέβαλε και η αλυσίδα My Market (έως τέσσερα τεμάχια για τις συσκευασίες του 1lt και 2 lt και έως ένα τεμάχιο για τις συσκευασίες των 5 lt). H αλυσίδα επιβάλλει ανάλογο όριο αγοράς στο ηλιέλαιο και για τις παραγγελίες από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, ενώ είχε προηγηθεί η επιβολή πλαφόν στο ηλιέλαιο και στο δίκτυο cash & carry που διαθέτει (Metro Cash & Carry). 

Όριο αγοράς στο ηλιέλαιο, στο αλεύρι και στο αραβοσιτέλαιο θα βάλει τις επόμενες ημέρες και η Lidl Ελλάς, η οποία διαθέτει μόνο φυσικά καταστήματα. Τα όρια αγοράς που έχει αποφασίσει η αλυσίδα είναι τα εξής και αφορούν 6 κωδικούς: μέχρι τρία τεμάχια αλευριού συσκευασίας 1 κιλού, μέχρι τρία τεμάχια ηλιελαίου συσκευασίας 1 lt, μέχρι δύο τεμάχια ηλιελαίου συσκευασίας 2 lt, μέχρι ένα τεμάχιο ηλιελαίου συσκευασίας 5 lt, μέχρι τρία τεμάχια αραβοσιτελαίου συσκευασίας 1lt και μέχρι ένα τεμάχιο αραβοιστελαίου συσκευασίας 3lt. Πιθανόν το όριο να τεθεί προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, αλλά σε κάθε περίπτωση πριν από το Πάσχα, καθώς όπως επεσήμαναν στο «MR» πηγές τις εταιρείας η ζήτηση στα σπορέλαια και στα άλευρα είναι μεγαλύτερη από την προσφορά αυτή τη στιγμή. 

Στις ηλεκτρονικές παραγγελίες εξακολουθεί να περιορίζεται το όριο αγοράς που έχει θέσει η αλυσίδα Σκλαβενίτης σε ορισμένους κωδικούς αλεύρων, στο ηλιέλαιο και στο αραβοσιτέλαιο. Ωστόσο, χθες η εταιρεία έβαλε «κόφτη» και στις αγορές λευκής κρυσταλλικής ζάχαρης στα τέσσερα τεμάχια για ιδιωτικής ετικέτας και για επώνυμη λευκή ζάχαρη και στα δύο τεμάχια για λευκή ζάχαρη σε στικς. Πηγές της εταιρείας σε ερώτηση για το εάν πρόκειται να προχωρήσουν στην επιβολή ορίων αγοράς και στα φυσικά καταστήματα -σημειωτέον η Σκλαβενίτης αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα- δήλωσαν ότι ακόμη δεν έχει αποφασισθεί κάτι τέτοιο. 

Διαβάστε επίσης: 

Σούπερ μάρκετ: Πλαφόν σε αλεύρι και ηλιέλαιο – Ελλείψεις σε κωδικούς για ηλεκτρονικές παραγγελίες

Ανατιμήσεις και ελλείψεις: Ποια είναι τα προϊόντα – Τι γίνεται με τα αποθέματα

Γεωργιάδης: Υπάρχει επάρκεια μηνών σε δημητριακά, άλευρα και φυτικά έλαια

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News