Business & Finance Πέμπτη 17/12/2020, 17:12
BUSINESS & FINANCE

Επ. Ανταγωνισμού: Συνεδριάζει για την ΔΕΠΑ Εμπορίας

Επ. Ανταγωνισμού: Συνεδριάζει για την ΔΕΠΑ Εμπορίας

Επί του αιτήματος της ΔΕΠΑ Εμπορίας περί απαλλαγής της υποχρεωτικής διάθεσης ποσοτήτων φυσικού αερίου, μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών, καλείται να αποφασίσει η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στις 21 Δεκεμβρίου και στο επίκεντρο θα τεθεί η εισήγηση περί απαλλαγής της ΔΕΠΑ από την υποχρεωτική διάθεση του φυσικού αερίου.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα ανακύπτει από την αναγκαιότητα διασφάλισης ίσων όρων ανταγωνισμού στην αγορά του φυσικού αερίου, με τη συμμετοχή και ιδιωτικών εταιρειών.

Σύμφωνα με την Εισήγηση, όμως, δεν προκύπτει τέτοιου είδους αναγκαιότητα, καθώς η ΔΕΠΑ έχει ήδη παράσχει επαρκή ρευστότητα στην αγορά, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη επαρκών ανταγωνιστικών δυνάμεων.

Η ΔΕΠΑ αποτελεί όμιλο εταιρειών, ο οποίος δραστηριοποιείται στη χονδρική πώληση, προμήθεια, εμπορία και διανομή φυσικού αερίου. Το 65% του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και το εναπομείναν 35% στα Ελληνικά Πετρέλαια. Ωστόσο, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και η μερική διάσπαση, με απόσχιση των κλάδων υποδομών και διεθνών έργων. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News