Business & Finance Πέμπτη 10/12/2020, 17:55
ΕΤΑΔ

Ηλεκτρονικός διαγωνισμός για ακίνητο στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά

Ηλεκτρονικός διαγωνισμός για ακίνητο στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά

Τη διενέργεια ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώληση ακινήτου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), στο πλαίσιο των προσδιών αξιοποίησης του μεγαλύτερου ναυπηγείου της Ελλάδας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Στέφανος Βλαστός, διαβεβαίωσε ότι μόλις μέσα σε λίγους μήνες  διευθετήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες και διασφαλίστηκαν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για τη διενέργεια ενός άρτιου διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου.

«Η άρτια προετοιμασία του διαγωνισμού απετέλεσε μια σημαντική πρόκληση, την οποία με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο φέρνουμε σήμερα εις πέρας, προσδοκώντας στην υλοποίηση μιας επένδυσης που αναμένεται να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής για την ελληνική οικονομία και τη χώρα συνολικά» συνέχισε, παράλληλα.

Όπως τόνισε, επιπλέον, στόχος είναι να συνεχίσει «η ΕΤΑΔ να συμβάλλει τα μέγιστα στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης και στην εθνική προσπάθεια για την προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων μέσα από έργα, όπως αυτό του Σκαραμαγκά, αξιοποιώντας κατά τον βέλτιστο τρόπο τη δημόσια περιουσία προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΑΔ λίγες μέρες νωρίτερα είχε καταλήξει σε συμφωνία με την Ελληνικά Ναυπηγεία (ΕΝΑΕ) για την ανταλλαγή εκτάσεων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καταφέρνοντας να αυξήσει την ωφέλιμη τελική επιφάνεια του ακινήτου σε πάνω από 332 στρέμματα (332.137,34 τ.μ.), από περίπου 216 στρέμματα (215.707,55 τ.μ.), δηλαδή αύξηση 53,98%. 

Η ανάδειξη του Οριστικού Πλειοδότη θα γίνει με αποκλειστικό κριτήριο το υψηλότερο προσφερόμενο τίμημα, το οποίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπολείπεται της Τιμής Εκκίνησης.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΕΤΑΔ www.e-publicrealestate.gr και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στην ανωτέρω πλατφόρμα και να υποβάλουν Φάκελο Δικαιολογητικών Εγγράφων Συμμετοχής, σύμφωνα με τη διαδικασία που αναφέρεται στο Τεύχος Προκήρυξης, έως την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021, στις 13.00 ώρα Ελλάδος.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News